279 recepten met rabarber
Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer4 sprietjes spaghetti (gefrituurd)4 stukken zalmfilet (125 g per persoon)50 g eendenlever (crème daarvan)3 koolrabi2 stengels rabarber0.25 vanillepeul100 g suikerrode wijnazijn1 dl water5 dl kippenbouillonolijfolieklaver (rode)4 blaadjes zuring4 blaa... bekijk recept »
1 pakje bladerdeeg3 appels3 stengels rabarber1 ei1 kopje bloem1 kopje melk1 kopje suiker1 zakje vanillesuiker1. Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter een taartvorm. Rol het bladerdeeg uit en leg het erin. 2. Schil de appels en snij ze in b... bekijk recept »
500 g aardbeien (gehalveerd)500 g rabarber (in stukken)6 eieren5 dl melk2 el rum1.5 dl roomboter25 g extra fijne suiker50 g poedersuiker125 g kristalsuiker1 vanillestokje (gespleten)1. Verwijder de vezelige schil van de rabarber. Snij de stengels in ... bekijk recept »
300 g rabarber2 appels100 g amandelen (gehakt)50 g paneermeel75 g boter ( wat extra)20 g honing1 el citroensap60 g suiker0.5 kl kaneelpoeder1. Vet vier ovenschaaltjes in met boter. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Schil de appels, snij ze in vieren ... bekijk recept »
700 g rabarber200 g abrikozen (gedroogd)2 uien (zoet)1 stuk verse gember1 rode chilipeper100 ml ciderazijn80 g rietsuikerversgemalen peperfijn zeezout1. Schil de rabarberstengels, snij ze in stukjes van 3 cm. Snij de abrikozen in reepjes. Pel de uien... bekijk recept »
500 g aardbeien200 g rabarber250 g volkorenkoekjes120 g boter500 g verse kaas250 ml room10 el suiker2 zakjes vanillesuiker16 g gelatine2 citroenen0.5 limoen100 ml water1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier. Verkru... bekijk recept »
200 g rabarber200 g aardbeien2 el boter100 ml witte wijn2 el honing1 laurierblaadje2 kl verse tijm1 ei4 bladerdeeg (vierkante plakjes)1 rol geitenkaaspeperzout1. Maak de rabarber schoon, snij in schuine stukken. Maak de aardbeien schoon, snij ze in n... bekijk recept »
1 kg. rabarber. 250 gr.aardbeien. 100 gr. suiker. 2 zakjes vanillesuiker. 1 citroen. Hulpmiddelen Staafmixer Hulpmiddelen - Staafmixer Voorbereiding Was de rabarber en snijd ze in stukjes. Leg ze in een pan met waterniet te veel water anders wordt h... bekijk recept »
Aardappelsoliekruiden naar smaak Voorbereiding Aardappels schillen en doorsnijden. Eventueel kruiden toevoegen aan de olie. Over voorverwarmen tot 200 Chete lucht 180 Bereidingswijze Bakblik bekleden met bakpapierhierop de aardappels leggen en deze b... bekijk recept »
1 bos rabarber. 1 wijnglas tiramisu. 2 vanille zakjes suiker. 2 eetlepels kaneel. Hulpmiddelen Pannetjegardemeswijnglas etc Hulpmiddelen - Pannetjegardemeswijnglas etc Voorbereiding Snij de rabarber in stukjes en was het af. Doe in een pannetje de r... bekijk recept »