Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Crumble met rabarber en framboos

Fruit: 500 g rabarber 70 g suiker 300 g frambozen Crumble: 50 g koude Solo in blokjes 90 g bloem 60 g suiker 60 g amandelpoeder 0.5 theelepel kaneel 1. Was en schil de rabarber en snij ze in staafjes van 1,5 cm. Voeg 50 g suiker toe, meng en laat... bekijk recept »

Rabarber- en honingcompote

900 g rabarber 85 g kristalsuiker 1 sap van een sinaasappel 5 el honing 4 sinaasappels (reepjes sinaasappelschil) 1. Verwarm de oven voor op 170°C. 2. Schil de rabarber en snij hem in stukken van 2,5 cm lang. 3. Leg de stukken rabarber in een ovens... bekijk recept »

Rabarber-gembercompote met slagroom

1 kg rabarber schoon en in stukjes van 1 1/2 cm 4 cm verse gember geschild in plakjes 100 gr rietsuiker 1 scheut water ongezoete slagroom paar blaadjes verse munt fijngehakt 1. De rabarberplant schiet weer in de lucht. Tijd voor deze heerlijke compo... bekijk recept »

Rabarber-rijstpudding in laagjes

75 gm snelkookrijst 1 rasp van l citroen 3 deciliter melk 2 eieren 1 eetlepel(s) suiker 2 zakjes vanillesuiker 25 gm boter 1 potje rabarbercompote. Kook de rijst met de citroenrasp en alle melk volgens de aanwij- zingen op het pak. Giet de melk echte... bekijk recept »

rabarber-aardbeidessert

500 gr rabarber 400 gr aardbeien 60 gr suiker 3 eetl sinaasappelsap 1 st kaneelstokje 1 beetje slagroom1. breng de gewassen en in kleine stukjes gesneden rabarber samen met de suiker en sinaasappellsap , citroenschil en kaneelstokje aan de kook2. laa... bekijk recept »

Rabarber-banaantoetje met kwark

500 gm rabarber in dunne reepjes 4 eetlepels bruine suiker 1 eetlepel geconfijte gember fijngesneden 2 bananen in dunne plakjes 1 citroensap 1 eetlepel poedersuiker 225 gm kwark 2 eiwitten Kook de rabarber gaar, pureer het en laat het afkoelen. Voeg ... bekijk recept »

Rabarber-aardbeiencrumble

4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml) 300 g rabarber 200 g aardbeien 1 sinaasappel, de geraspte schil 75 g basterdsuiker 175 g granola 2 el gesmolten Solo1. Meng de granola met de gesmolten Solo in een middelgrote kom. Zet apart.2. S... bekijk recept »

Crème brulee met witte chocolade en rabarber

100 g Rabarber 2,5 dl Room 2,5 dl Halfvolle melk 5 Eierdooiers 75 g witte chocolade 60 g Suiker 4 eetlepel Rietsuiker 1 vanillestokje 1. Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.2. Klop de eierdooiers los met ... bekijk recept »

Rabarber-appelgruwel

1/4 liter droge witte wijn 3 eetlepels suiker (45 gr) 1 sap van 1 citroen 1/2 kaneelstokje 1/4 vanillestokje 200 gm rabarber 2 groene appelen (200 gr) 2 eetlepels maïzena (20 gr) of 50 gr sago 1 evt. een beetje zoetstof 80 gm rode bessen 4 blaadjes m... bekijk recept »

Compote van aardbeien en rabarber met briochebrood

250 g aardbeien2 rabarber (stengels)sinaasappelschil (van een halve sinaasappel, in reepjes)0.25 kl vanille-extract50 g suiker4 sneden briochebrood1. Spoel de aardbeien en snij in partjes. Schil de rabarber en snij in stukken. 2. Doe de rabarber, de ... bekijk recept »

Pagina 10 van 28