Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarbertaart (snel en lekker)

4 stekken rabarber 200 gr suiker 100 gr bloem 4 eieren 1 rol bladerdeeg 1. .Was de rabarber en snij hem in stukjes. Strooi er wat suiker over en zet even opzij. Bestrijkt de bakvorm met boter en bekleed hem met de bladerdeeg2. Meng de 200gr suiker ... bekijk recept »

Rijstevlaai Met Rabarber-sinaasappelcompote

50 gr. snelkook-paprijst1/2 l. melkzout125 gr. witte basterdsuiker1/2 pak witbroodmix (250 gr)50 gr. boter10 gr. custardpoedereetlepel paneermeel2 eieren1 dl. vers geperst sinaasappelsap1/2 dl. rode port100 gr. geleisuiker500 gr. schoongemaakte rabar... bekijk recept »

Rabarber Tiramisu

400 ml slagroom 2 eetl suiker 250 gr mascarpone 750 gr of rabarber 100 ml sinaasappelsap 1 kopje suiker 3 blaadjes rode gelatine 1 hotel cake 200 gr amarettini of knapperige bitterkoekjes Fraise des Bois, Creme de Mure, creme de cassis of andere rode... bekijk recept »

Rabarber-abrikozentaart

Voor de bodem: 500 gr volkoren tarwemeel, 1 zakje wijnsteenbakpoeder, 200 gr plantaardige margarine, sap van citroen, theel zout, 3 eetl mout- of maisstroop, 1 dl water, Voor de vulling: 3 rabarberstelen, 150 gr abrikozen, geweekt, 150 gr rozijnen, g... bekijk recept »

Rabarber-abrikozentaart

Voor de bodem: 500 gr volkoren tarwemeel, 1 zakje wijnsteenbakpoeder, 200 gr plantaardige margarine, sap van citroen, theel zout, 3 eetl mout- of maisstroop, 1 dl water Voor de vulling: 3 rabarberstelen, 150 gr abrikozen, geweekt, 150 gr rozijnen, ge... bekijk recept »

Rabarber-frambozenbavarois met citroen

Voor de koekjes: 50 g suiker 50 g bloem 50 g eiwit 50 g boter Voor de bavarois : 300 g rabarber boter 80 g griessuiker sap van 1/2 citroen 4 blaadjes gelatine van 3 g 3 dl room 50 frambozen 1 dl room 20+20 g bloemsuiker 1 onbehandelde citroen 40 g gr... bekijk recept »

Griesmeelpudding met rabarber

2 eetl krenten 4 dl magere melk6 eetl griesmeel 2 eetl suiker raspel van 1 sinasappel en 1 citroen200 gr rabarbermsp gemalen anijsbloempjesmsp kaneel2 eetl suiker 1 eetl grof gehakte citroenmelisse4 takjes citroenmelisse 3 eiwitten- Was de krenten en... bekijk recept »

Compote van aardbeien en rabarber met briochebrood

250 g aardbeien2 rabarber (stengels)sinaasappelschil (van een halve sinaasappel, in reepjes)0.25 kl vanille-extract50 g suiker4 sneden briochebrood1. Spoel de aardbeien en snij in partjes. Schil de rabarber en snij in stukken. 2. Doe de rabarber, de ... bekijk recept »

Confituur van aardbei en rabarber (2)

500 g aardbeien500 g rabarber1 citroen (sap van)500 g geleisuiker (2:1)1. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes. Spoel de rabarber en snij in stukjes. 2. Meng het fruit met de suiker en het citroensap. ... bekijk recept »

Confituur van aardbei en rabarber

500 g rabarber500 g aardbeien1 kg geleisuiker1. Verwijder de bladeren van de rabarber. Spoel de stengels en snij ze in stukken van ongeveer 3 cm. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. 2. Meng de rabarber met de aardbeien en de geleisuiker. La... bekijk recept »

Pagina 8 van 28