Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Jamie Olivers: Gemarineerde Varkenshaas

1 flinke handvol verse salie2tenen knoflook gepeldolijfolie2 varkenshaasjezout en peper uit de molen10 plakjes prosciutto of parmaham12 lange stengels jonge rabarber gewassen. Voorbereiding Wrijf om te beginnen de helft van de salie fijn in een vijze... bekijk recept »

Dansk ?blekage/deense Appeltaart

Zoete appels (of rabarber dan word het een rabarberkage) makronen koekjes of rasp. Hulpmiddelen Pan en een glazen schaal Hulpmiddelen - Pan en een glazen schaal Voorbereiding Schil de appels of de rabarber en kook ze gaar en laat ze afkoelen. Bereid... bekijk recept »

Rabarbercompote

500 g mooie rode rabarber in stukjes 1 dl water 100 - 150 g suiker Rabarber in stukjes met water en suiker op zacht vuur ± 15 min. koken tot rabarber zacht is. Rabarber tot lauwwarm laten afkoelen. bekijk recept »

Rabarbercompote 2

500 g mooie rode rabarber in stukjes 1 dl water 100 - 150 g suiker Rabarber in stukjes met water en suiker op zacht vuur ± 15 min. koken tot rabarber zacht is. Rabarber tot lauwwarm laten afkoelen. bekijk recept »

Yoghurthangop Met Rabarber

1 l yoghurt 500 g rabarber 150 g suiker ca. 4 eetl. bruine suiker Maak de rabarber schoon. Verwijder het onderste stuk van de stelen. Verwijder ook het blad. Jonge stelen hoeven niet geschild te worden, de dikke, oudere stelen bij voorkeur wel. Snijd... bekijk recept »

IJsthee met aardbei en rabarber

2 stengels rabarber2 zakjes rooibosthee4 El vloeibare honing200 g aardbeien, in 4 gesneden 1,5 l water suiker (facultatief) naar smaak ijsblokjes1. Snij met een dunschiller 10 cm van de rabarber in dunne reepjes. Leg ze in een kom koud water met de i... bekijk recept »

Suikerbrood met rabarbercompote en feta

2 plakjes feta 4 stengels rabarber 4 sneden suikerbrood Solo Vloeibaar 4 el kristalsuiker enkele takjes verse tijm 1. Snijd de feta in kleine blokjes. Maak de rabarber schoon en snij in repen.2. Bak de sneden suikerbrood in een pan met Solo, zodat ... bekijk recept »

Rabarbercrumble

750 gram rabarber 60 gram suiker 1 theelepel vanillesuiker 2 theelepels geraspte gemberpoeder crumble: 150 gram bloem 50 gram suiker 1/2 geraspte citroenen 75 gram koude boter poedersuikerMaak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukken van circ... bekijk recept »

Rabarbercompote Met Aardbeien

800 gram rabarber 1 dl druivensap 200 gram geleisuiker 250 gram aardbeien 1 eetlepel suiker 1 dl cr?me de cassis. Voorbereiding Rabarber schoonmakenwassen en in stukjes van 2 cm snijden. In pan rabarber met druivensap en geleisuiker aan de kook ... bekijk recept »

Rabarberijs

300 g rabarber 1/2 dl water 1 dl suiker 3 dl slagroom 2 eidooiers 1 theel vanillesuiker 1/2 dl geroosterde amandelen Voorbereiding Snijd de rabarber in hele dunne schijfjes en kook ze met het water en de suikerop een laag vuur tot er een moes ontsta... bekijk recept »

Pagina 7 van 28