Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarber-Aardbeitrife

250 g rabarber,in stukjes 1/2 dl sinaasappelsap 25 g kristalsuiker 200 g aardbeien,in stukjes 2 eetlepels bloemenhoning 4 plakjes cake van 1? cm dik,in blokjes 3 dl slagroomvla (melkunie) 2 dl slagroom('s lands beste) 20 g witte chocolade 20 g... bekijk recept »

Rabarber-gemberjam

1 kg rabarberin stukken van ? 2 cm 1 kg geleisuiker 100 g verse gembergeschild extra nodig: 4 schone jampotten met deksel Bereidingswijze Leg de stukken rabarber om en om met de suiker in een grote steelpanschenk er 1/2 dl water op en breng het aan ... bekijk recept »

Rabarber met aardbeien

2 personen: per persoon 95 Kcal 250 gram rabarber 1/2 dl sinaasappelsap witte basterdsuiker 100 gram aardbeienMaak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 2 cm. Kook de rabarber in het sinaasappelsap in enkele minuten gaar. Laat de rab... bekijk recept »

Rabarber met aardbeien

250 gram rabarber 1/2 dl sinaasappelsap 100 gram aardbeien 1. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 2 cm. Kook de rabarber in het sinaasappelsap in enkele minuten gaar. Laat de rabarber afkoelen, maak het op smaak met candarel.... bekijk recept »

Koude rabarber souffle

1 liter rabarber in dunne reepjes 5 deciliter suiker (4 + 1 dl) 1 gelatineblaadje 250 ml ongeslagen room 4 eiwitten 1 zakje vanillesuiker 12 aardbeien Kook de rabarber 10 minuten met 4 eetlepels water en 4 deciliter suiker. Zeef de rabarber en kook h... bekijk recept »

Rabarbercreme

1 bekertje magere bulgaarse yoghurt 2 eiwitten 500 gm rabarber 1 citroen 4 eetlepels suiker Maak de rabarber schoon en snijd hem in stukjes. Rasp de citroen en pers hem uit.Breng de rabarber aan de kook met het citroensap, citroenrasp en 2 eetl water... bekijk recept »

Rabarbersorbet

500 gr rabarber1/5 l. witte wijnsap en schil van 1 onbehandelde citroen1/2 opengesneden vanillestokje125 gr suiker,voor de saus: 6 halve geschilde abrikozen (blik)beetje citroensapvanillesaus (kant en klaar)2 cl kersenlikeur. Bereidingswijze 1. Rabar... bekijk recept »

Rabarbersorbetijs

500 gram rabarber2 eetlepels citroensap5 kardemompitten150 gram geleisuikerkaneelpoeder4 eetlepels aardbeienlikeur of kaneellikeur4 toefjes munt Bereidingswijze Snijd de stengels van de rabarber in stukjes van 1 centimeter. Kook de rabarber met 1? de... bekijk recept »

Gemarineerde aardbeien op rabarbercrème

gemarineerde aardbeien: 500 g. aardbeien de schil van 1 limoen 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels suiker 2 eetlepels sinaasappellikeur rabarber crème: 500 g. rabarber 125 g. aalbessengelei 3 eetlepels suiker geraspte schil van 1 citroen 1 eetlepel cit... bekijk recept »

Jamie Olivers: Gemarineerde Varkenshaas

1 flinke handvol verse salie2tenen knoflook gepeldolijfolie2 varkenshaasjezout en peper uit de molen10 plakjes prosciutto of parmaham12 lange stengels jonge rabarber gewassen. Voorbereiding Wrijf om te beginnen de helft van de salie fijn in een vijze... bekijk recept »

Pagina 6 van 28