Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarbersoep met munt en muskaatwijn

10 grote blaadjes verse munt voor de versiering 150 g kristalsuiker 50 g gepelde amandelen 10 cl Muscat de Valencia of de Samos 300 g rabarber (nettogewicht, geschild) 30 cl water1. Hak de amandelen in grove stukken. Snij de rabarber in blokjes. Doe... bekijk recept »

Rabarber-crumble

100 g bloem 50 g boter 1 snuifje kaneel 500 g rabarber 125 g suiker 1 zakje vanillesuiker1. Voor de compote:: verwijder (zonodig) het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 3 cm. 2. Breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met... bekijk recept »

Rabarber en roze meringue

1.5 kg rabarber 200 ml rode port 200 g suiker 1 kaneelstokje 2 vanillestokjes 2 steranijs 150 g mascarpone 100 g rabarbercompote 0.25 citroen 200 ml rode bietensap 2 eiwitten 60 g fijne tafelsuiker 50 g poedersuiker 1 bakje frambozen 250 g aardb... bekijk recept »

Friszure chutney van rabarber 3 potjes à 300 ml

500 g rabarber schoongemaakt, in stukjes 2 uien gesnipperd 1 appel (goudrenet) geschild, in stukjes 3 bolletjes gember gesnipperd 2 el rozijnen 200 g witte basterdsuiker 200 ml rode wijnazijn 1 kaneelstokje 2 kruidnagels ½ tl anijszaad gemalen ½ tl c... bekijk recept »

Lichte trifle met rabarber

100 g griessuiker 12 lange vingers (boudoirs) 400 g rabarber (nettogewicht, geschild) 10 cl verse room 100 g vaste Griekse yoghurt 1 gelatineblaadje1. Meng in een steelpan de suiker met de in kleine blokjes gesneden rabarber, laat 1 uur rusten. Laat ... bekijk recept »

Flensjes gevuld met verwenfruit en kaneelijs

100 g bloem 1 ei 250 ml melk vloeibare (braadboter2 el) 1 pot verwenfruit (rabarber-compote (335 g)) 4 bolletjes kaneel (roomijs (bak a 1 liter)) 1 el poedersuiker1. Bloem, ei en 100 ml melk in beslagkom met garde glad-klop... bekijk recept »

Pittige rabarbercompote met aardbeien

1 rode peper 350 g rabarber 2 el kraanwater 50 g lichtbruine basterdsuiker 1 kaneelstokje 150 g aardbeien ½ limoen1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten... bekijk recept »

Rabarber-mueslicrumble

400 g rabarber (schoongemaakt) 200 g extra jam aardbei-rabarber 100 g krokante muesli noten 2 el pompoenpitten 50 g ongezouten pecannoten 20 g boter1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Meng de rabar... bekijk recept »

Rabarbercrumble met sinaasappel en walnoten

100 g walnoten 130 g bloem 70 g basterdsuiker 1 tl gemberpoeder 75 g koude roomboter in kleine blokjes 600 g rabarber schoongemaakt 1 sinaasappel schoongeboend 125 ml creme fraicheVerwarm de oven tot 175°C. Strooi de noten op de bakplaat. Plaats de b... bekijk recept »

Smeuïge carré’s met frambozen en rabarber

100 g frambozen 300 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht) 200 g malse boter 225 g griessuiker 200 g zelfrijzende bloem 3 eieren op kamertemperatuur 1 mespunt zout 5 cl karnemelk1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Maak het deeg met de elektrische g... bekijk recept »

Pagina 4 van 28