Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarbercrumble met aardbeiensalade

500 g rabarber ½ sinaasappel 3 el suiker 100 g koude boter 75 g donkerbruine basterdsuiker 75 g havermout 125 g bloem 1 mespunt gemalen kardemomvruchten 250 g aardbeien 3 takjes verse munt1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak... bekijk recept »

Rabarbertaart

2 eieren 150 g roomboter 350 g bloem 4 el witte basterdsuiker 500 g rabarber 150 g geleisuiker 40 g amandelschaafsel (zakje)1. Splits de helft van de eieren en snijd de roomboter in blokjes. Kneed de boter, bloem, suiker, een snufje ... bekijk recept »

Aardbeien-rabarbertrifle

300 g rabarber 1 sinaasappel (schoongeboend) 50 g suiker 250 g aardbeien 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, a 250 g) 1 bekertje slagroom (125 ml) ½ roombotercake (met scharreleieren, a 450 g) 6 el aardbeienlik... bekijk recept »

Taartjes met rabarber

250 g rabarber 1 eetlepel suiker 2 pakjes verse roomkaas naturel (bijv. MonChou), a 100 g) 5 eetlepels honing 4 kleine taartbodempjes (pak ` 6 stuks)1. Rabarber schoonmaken, wassen en in stukken van ca. 2 cm snijden. In pan 50 ml wa... bekijk recept »

Rabarber crumble

500 gram rabarber 1 zakje vanillesuiker 2x 75 gram suiker 2 eetlepel sinaasappelsap Rasp van 1 sinaasappel 150 gram bloem 100 gram boter + boter om in te vettenVerwarm de oven op 200 graden. Was de stengels rabarber onder de kraan... bekijk recept »

Delia Smith's rabarber-sinaasappelmuffins

1 sinaasappel 225 g rabarber 150 g patentbloem 2 tl bakpoeder (afgestreken) ¼ tl zout 50 g boter 1 el amandelmeel (of griesmeel) 1 ei 75 g donkerbruine basterdsuiker 1 el demerarasuiker of rietsuiker1. Verwarm de oven... bekijk recept »

Rabarber-mangochutney

600 g rabarber schoongemaakt 1 mango 2 uien gesnipperd 75 ml appelazijn 100 g basterdsuiker 2 el gember geraspt 1 tl kruidnagel gemalen 1 tl zoutSnijd de rabarber en de mango in blokjes van ca. 1 cm. Doe alle ingrediënten in een ruime pan. Breng het ... bekijk recept »

Rabarbermoes met koekjes

2 bussels rabarber, schoongemaakt, in stukken gesneden 4 kleine aardbeien 2 potjes (van 125 g elk) yoghurt 2 eetlepels rietsuiker sap van 1 sinaasappel 4 zandkoekjes, type « licht verteerbaar », verkruimeld1. Rabarbermoes: doe de rabarber, de rietsui... bekijk recept »

Rabarbercompote met kardemompudding

citroensap 300 g rabarber 150 g suiker 4 wafeltjes poedersuiker 4 eidooiers 0,5 l halfvolle melk 100 g suiker (voor de pudding) 65 g bloem 2 theelepels gemalen kardemom1. Spoel en schil de rabarber en snijd in kleine stukjes. Doe ze met de suiker en ... bekijk recept »

Gegratineerde rabarber

500 g rabarber 125 g donkerbruine basterdsuiker 125 ml crème fraîche1. Was de rabarber in ruim koud water en laat de rabarber goed uitlekken. Doe de rabarber in een pan, voeg 4 el van de suiker toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag, e... bekijk recept »

Pagina 2 van 28