279 recepten met rabarber
Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meercitroensap 4 eetlepels grenadine 0,5 kg rabarber 250 g suiker vanille-ijs 0,250 l water1. Spoel de rabarber, snijd in blokjes en breng ongeschild aan de kook in water aangelengd met suiker. Laat in 10 minuten zachtjes gaarkoken. 2. Mix de rabarber en... bekijk recept »
300 g rabarberstengels 1 eetlepel ciderazijn 200 g rietsuikerpoeder 0,5 koffielepel gemberpoeder 1 sjalot 1 eetlepel olijfolie 0,5 koffielepel geplette roze peper 4 makreelfilets1. Verwijder de voetjes van de rabarberstelen. Snij de stelen in stukken... bekijk recept »
1 bak vanille roomijs 1 citroen 2,5 el maanzaad 250 g kleine aardbeien 1 boerencake 5 el aardbeienjam 3 stengels rabarber 3 el bloemenhoning 125 ml slagroom 2 el fijne kristalsuiker 1 cakevorm 1 bakpapier 1 vershoudfolie 1 bakplaat1. Doe... bekijk recept »
300 gr tarwebloem + 4 eetl 125 gr maizena 100 gr suiker250 gr boter 1 eiVerwarm de oven op 160 graden. Zeef de bloem en maïzena en meng met de suiker. Snijd de boter in stukjes en wrijf deze daarna met je handen door het meel. Ga net zolang door tot... bekijk recept »
200 ml CoolBest delicious discovery rabarber & framboos 1 vanillestokje 350 ml slagroom 50 g suiker 4 blaadjes gelatine 150 g Griekse yoghurt 50 g geleisuiker 125 g frambozen 4 puddingvormpjes of kopjes (inhoud 150 ml)1. Schraap met een p... bekijk recept »
500 ml Moscatel dessertwijn 1 kaneelstokje 450 g rabarber schoongemaakt 4 sinaasappelen schoongeboend 200 ml aarbeienroomijsBreng de wijn met het kaneelstokje aan de kook. Schil 5 kleine schillen van 1 sinaasappel en voeg ze toe. Halveer de sinaasap... bekijk recept »
2 eetlepels amandelschilfers 2 botten rabarber, schoongemaakt, in stukjes gesneden 1 eetlepel bruine suiker 1 koffielepel gemberwortel, geraspt 120 g Griekse yoghurt 2 eetlepels havervlokken 4 kleine aardbeien 1 koffielepel maïszetmeel 3 eetlepels ol... bekijk recept »
150 g verse rabarber (schoongemaakt) 250 g aardbeien (in plakjes) 1 takje munt ((bakje 15 g), fijngesneden) 1 vanillestokje (zakje 1.5 g) 4 el vloeibare honing1. Snijd de rabarber zeer fijn. Meng met de aardbei en munt. 2.... bekijk recept »
1 sinaasappel 750 g rabarber (in stukjes) 175 g lichtbruine basterdsuiker 2 zakjes vanillesuiker 200 g zachte boter 3 eieren 125 g blanke amandelen (fijngemalen) 125 g zelfrijzend bakmeel 1 zakje amandelschaafsel (45 g)... bekijk recept »
750 g rabarber 275 g fijne kristalsuiker 250 g boter 1 mespunt zout 3 eieren 1 vanillestokje 200 g zelfrijzend bakmeel 2 el anijszaad 3 el lemon curd 200 g crème fraîche1. Verwarm de oven voor op 175 °C Halveer de rabarberstengels i... bekijk recept »