Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Fruitsoep

1/2 kg. aardbeien 2 perziken 2 nectarines 4 abrikozen 200 gr. kersen 1 banaan 1 stengel rabarber 100 gr. vanillesuiker 3 eierdooiers Maak het fruit schoon & snij het in grote stukken. Doe alles in een grote pan & voeg de vanillesuiker toe. Zet onder ... bekijk recept »

Beursje Van Ham Met Aardbeien

2 eierdooiers- 1 eetlepel mosterd- ? l olijfolie- 1 komkommer- 3 scheutjes azijn- (liefst dragon- + dille- + sjalotazijn)- 1 scheutje sherry- peper en zout. Voor de beursjes : 40 plakken ham ,dun gesneden- 1.5 kg aardbeien- 5 eetlepels azijn- 10 reep... bekijk recept »

Luxe authentieke thuisafbak stol met mascarponedip

1 handje amandelschaafsel 1 tl olie 1 stengel rabarber 250 ml mascarpone2 el slagroom2 el yoghurt 2 el honing 1 halve citroen 1 luxe authentieke thuisafbak stol 1. Rooster het amandelschaafsel met een beetje olie in een koekenpan goudbruin. 2. Was de... bekijk recept »

Fruitcrumble

150 g bloem50 g fijngehakte hazelnoten of amandelen100 g boter75 g suikermespuntje zout400 g gemengd rood fruit2 eetl. (vanille) suiker1. Meng de ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine of met de hand tot het kruimelig is. Maak het fruit... bekijk recept »

Apple en red fruit Crumble

100 gram zelfrijzend bakmeel 75 gram koude roomboter 75 gram licht- of donkerbruin basterdsuiker 50 gram havermout 50 - 75 gram gehakte hazelnoten 4 - 5 geschilde Jonagold appels 150 gram bramen (diepvries rood fruit) 1 bak Roomijs1. Oven op 180 gr... bekijk recept »

Vanillepudding, rabarbermoes en crumble

200 g rabarber100 g suiker sap van 1 citroen1 liter vanillepudding Voor de crumble:60 g bloem60 g havermout60 g boter op kamertemperatuur60 g suiker1. Begin met de rabarbermoes. Snij de bladeren en de harde delen van de rabarberstelen weg. Spoel ze e... bekijk recept »

Sticky toffee puddingtaart

100 g dadels (ontpit)125 g zachte boter125 g bruine suiker2 eieren1 kl vanille-extract4 el gekonfijte sinaasappelschil (in stukjes)2 el sinaasappelmarmelade2 el whisky2 el golden syrup125 g zelfrijzende bloem1 el speculaaskruiden0.5 kl kaneelpoeder25... bekijk recept »

Appelcrumble

5 appels, geschild, van klokhuis ontdaan en in dunne plakjes gesneden 2 dl vers citroensap 150 gram bloem 225 gram suiker 1,5 theelepel kaneelpoeder 125 gram koude boter in blokjes1. Leg een laag appelschijfjes in taartvorm of ovenschaal van 20 cm... bekijk recept »

Konijnfilet met een rum-rozijnensausje

2 konijnen (volledig en niet ontbeend) 1 flinke klont Solo1. Filet van konijn2. Fileer het konijn en hou de beenderen apart. Die gebruik je voor de saus. Geef een inkeping op de rug en snij de filets langs de ruggengraat af, zoals je vis fileert. Ve... bekijk recept »

Pagina 28 van 28