Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Chutney Van Appel En Rabarber

1 pond niet te zure appelen- 1 pond rabarber- 1 eetlepel koriander- 1 eetlepel mosterdzaadjes- 2 theelepels chilipoeder (niet scherp)- 2 theelepels sambal manis (niet scherp)- 1 theelepel kaneel- 1 theelepel gemberpoeder- 1 theelepel gemalen kruidnag... bekijk recept »

Appeltaart Met Rabarber

1 pak appeltaartmix en verder volgens pakje. Voor de vulling:3 grote jonagoldappels4 stelen rabarber75gr basterdsuiker1 theel kaneel1 zakje vanillesuiker10gr boter. Smelt 10gr boter in een pan. Laat de rabarber beetgaar worden dan appel toevoegen. St... bekijk recept »

Rabarber Met Schuimkop

250 gram rabarber 50 gram suiker 1 eierdooier 1 eiwit 50 gram poedersuiker. Bereidingswijze Was de rabarberstengelsschil ze en snijd ze in stukjes. Zet die met een klein bodempje water en de helft van de suiker op. Kook ze in 10 minuten tot moes. Roe... bekijk recept »

Rabarber Met Schuimkop

250 gram rabarber - 50 gram suiker - 1 eierdooier - 1 eiwit - 50 gram poedersuiker. Bereidingswijze Was de rabarberstengelsschil ze en snijd ze in stukjes. Zet die met een klein bodempje water en de helft van de suiker op. Kook ze in 10 minuten tot m... bekijk recept »

RABARBER ONDER DE DEKEN

4 plakjes diepvries bladerdeeg1 kg rabarber, 2 theelepels custardpoedersuiker naar smaak1 losgeklopt eikaneelsuiker Laat het bladerdeeeg ontdooien op een koele ondergrond en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de stelen van de rabarber in stukj... bekijk recept »

Rabarber Onder De Deken

4 plakjes diepvries bladerdeeg 1 kg rabarber 2 tl custardpoeder suiker naar smaak 1 losgeklopt ei kaneelsuiker Laat het bladerdeeg ontdooien op een koele ondergrond. Snijd de stelen van de rabarber in stukjes en kook ze in weinig water in ca. 10 min.... bekijk recept »

Rabarber Met Notencrumble

20 gram boter25 gram gepelde hazelnoten25 gram suiker30 gram bloem1 potje rabarber compote(360 gram) Hulpmiddelen Keukenmachine of blenderkomovenvaste schaaltjes Hulpmiddelen - Keukenmachine of blenderkomovenvaste schaaltjes Voorbereiding Verwarm de... bekijk recept »

Gegratineerde Rabarber

500 gr rabarber ? dl. droge witte wijn of water 100 gr. suiker ? theel. kaneelpoeder 1/8 liter zure room 2 eetl. bruine basterdsuiker eventueel vanille-ijs Breng de wijn of het water met de suiker en het kaneel aan de kook, voeg de stukjes rabarber t... bekijk recept »

Basisrecept rabarber

1 kg rabarber 150 gm suiker (evtl. mehr) 1 theelepel gezuiverd krijt (drogist) 1/4 stukje pijpkaneel 1 stukje citroenschil 1 1/2 theelepel aardappelmeel Snijd de schoongemaakte rabarber in stukjes. Kook deze met weinig water, de pijpkaneel en de citr... bekijk recept »

Kerrielinzen met rabarber en zoete aardappel

250 ml rode linzen 1 grote zoete aardappel geschild, in; plakjes 1 eetlepel plantaardige olie 250 ml rabarber in dunne plakjes 1 eetlepel kerrie 1 theelepel gemberwortel geraspt 1 theelepel cayenne peper 1 zout en peper naar smaak 4 eetlepels kokos g... bekijk recept »

Pagina 11 van 28