Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Zoutarme salade van groene linzen met verse munt en avocado

200 g groene linzen uit Puy 2 eetlepels het sap van één limoen 1 klein zakje rucola (50 g) 0,5 koffielepel komijnpoeder 3 lente-uitjes 0,5 bosje platte peterselie 1 rijpe avocado sap van ½ citroen 0,5 koffielepel sterk paprikapoeder 3 takje... bekijk recept »

Linzensalade met gegrilde citroenkip

200 g kipfilet 1 rode paprika (of geel) 1 takje trostomaten 2 eetlepels citroensap 1 blik gekookte linzen (uitgelekt ca. 250 g) 1 zakje rucola ((sla, 75 g) in stukken) 2 eetlepels olijfolie1. Bestrijk de kipfilet, de paprik... bekijk recept »

Mme zsazsa’s nepbolognaisesaus

1 ui, gesnipperd 2 wortelen 1 stengel bleekselder 2 teentjes knoflook 1 snuifje kaneel 1 theelepel oregano 0,5 theelepel gemalen komijn 150 g linzen 0,5 theelepel harissa 1 blikje tomaat 100 ml rode wijn 1 rode paprika champignons1. E-mail 2. 1 ui, ... bekijk recept »

Knolselderijsoep met zure appel

100 g rode linzen Week de linzen een nacht in water in de koelkast.Soep Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de knolselderij in kleine blokjes van circa 3 centimeter. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui... bekijk recept »

Salade van maatjes met linzen

4 maatjes 240 g linzen uit blik (gespoeld en uitgelekt) 0,5 rode ui 2 tomaten 3 eetlepels olijfolie 1,5 eetlepel sherry-azijn zout en zwarte peper 6 takjes bladpeterselie1. Doe de linzen in een zeef, spoel ze overvloedig onder koud water en laat ze u... bekijk recept »

Linzencrème met sjalot en eendenlever

1 eetlepel balsamicoazijn Delhaize 4 sneetjes boerenbrood met zuurdesem 1 kruidentuiltje 120 g eendenlever (half gekookt) 2 eetlepels fijngehakte bieslook 2 grijze sjalotten 200 g groene linzen, afgespoeld grof zout 2 kruidnagels 4 eetlepels olijfoli... bekijk recept »

Bosvruchten puddingtaart

125 gr boter, in stukjes250 gr bloem100 gr suiker1 ei Snufje zout400 ml melk 1 pakje vanille kookpudding voor 500 ml melk 200 ml creme fraiche 2 zakjes slagroomversteviger500 gr gedroogde erwten of linzen (om blind te bakken)150 gr frambozen150 gr br... bekijk recept »

Salade van linzen met artisjokken en grana padano

800 g linzen (uit blik) 1 bokaal gegrilde artisjokken in olie 1 schaaltje schilfers van grana padano 250 g kerstomaten 50 g rucola 1 fitness stokbrood om te bakken 5 eetlepels wijnazijn 0,5 koffielepel mosterd peper en zout1. Verwarm de oven voor op... bekijk recept »

Mangotaart

1 bakje garneeramandelen (95 g) 200 g bloem ( extra voor bestuiven) 175 g witte basterdsuiker 100 g koude boter (in blokjes extra voor invetten) 4 eieren 1 pak gedroogde linzen (of bonen (500 g)) 1 limoen (schoon... bekijk recept »

Selderijstoof met Duitse biefstuk

1  ui 3 teentjes knoflook 400 g aardappels olijfolie om in te bakken 500 ml water 1 stronk bleekselderij 1  winterwortel 4  tomaten 400 g linzen uit blik 2 el grove mosterd 1 el maïzena 0.5 bosj... bekijk recept »

Pagina 9 van 71