709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer200 g gedroogde linzen 3 el olijfolie 1 ui 1 tl ras el hanout 1 teen knoflook 650 ml runderbouillon 0,5 courgette 300 g tomaten 1 snufje zout 1 snufje peper1. Week de linzen 2 uur in ruim koud water. Giet de linzen af, spoel ze onder stromen... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 rode ui (in reepjes) 2 venkelknollen (in reepjes) 2 visbouillontabletten 200 g kabeljauwfilet 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt) 1 bakje fruits de mer (schaal- en schelpdieren, 150 g)1. In grote pan ol... bekijk recept »
1 pak zilvervliesrijst (400 g) 3 eetlepels olie 1 grote ui (gesnipperd) 1 pak tofu naturel ((375 g) in blokjes) 2 courgettes (in halve plakjes) 2 blikken linzen ((a 400 g) uitgelekt) 1 theelepel djinten (gemalen k... bekijk recept »
200 g gedroogde linzen 6 eetlepels olijfolie extra vierge 1 teentje knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 1 grote rode en gele paprika (in brede repen) 250 g knolselderij (geschild en in kleine blokj... bekijk recept »
4 eieren 4 nectarines olijfolie om in te bakken 4 sneetjes volkorenbrood 150 jonge kaas aan stuk 250 g cherrytomaatjes 1 potje linzen à 310 g 1 sinaasappel 60 ml olijfolie extra vierge 1 krop Romeinse... bekijk recept »
600 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 1½ liter kraanwater 250 g rode splitlinzen (zak 900 g, Valle del sole) 3 kippenbouillontabletten 6 el olijfolie 15 g koriander 250 g schelvisfilet 1 el za'atar (kruidenmelange, ... bekijk recept »
160 g dupuis-linzen 4 el tahini white 4 el mayonaise 2 tl harissa 2 kropjes babyromainesla 60 g havermout 2 tl baharat 2 eieren 4 meergranenbollen 4 el olijfolie 4 el sesamzaad 2 tomaten 2 rode uien (kleine)1. Kook de lin... bekijk recept »
480 g linzen (uit blik, uitgelekt gewicht) 4 witte Luikse pensen 2 appels 60 g walnoten 2 sjalotten 8 takjes bladpeterselie 8 eetlepels olijfolie 6 eetlepels citroensap 4 eetlepels ciderazijn 2 eetlepels vloeibare honing 2 koffielepels mosterd op gro... bekijk recept »
700 g aardappelen type bintje 8 bieslooksprietjes 200 g blonde linzen bio 30 g boter gemalen zwarte peper 25 cl karnemelk 1 theelepel zachte curry zout1. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Stoom ze 30 min. tot ze zacht zijn 2. Kook de ... bekijk recept »
1 rode ui 2 cm gemberwortel 1 flespompoen olijfolie om in te bakken 1 tl komijnzaad 0.5 tl kurkuma 0.5 tl komijnpoeder 400 g linzen uit blik 1 l water 10 takjes munt 100 ml kokosmelk 200 g aar... bekijk recept »