709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer4 eetlepels balsamico-azijn 3 eetlepels bladpeterselie, gehakt 500 g geelvintonijnfilet 1 eetlepel geraspte gember 400 g linzen uit blik (gespoeld en uitgelekt) 4 eetlepels olijfolie peper 1 eetlepel rietsuiker 1 eetlepel rijstazijn 5 cl sojasaus zee... bekijk recept »
2 blikjes linzen (a 400 g) 3 trostomaten 2 eetlepels zonnebloemolie 2 zakken roerbakmix (a 250 g) 1½ eetlepels Indiase kerriepasta Tandoori 1 zakje santen (30 g) 2 pakken naanbrood naturel (a 280 g)1. Linzen laten... bekijk recept »
2 uien 2 teentjes knoflook 1 pompoen olijfolie om in te bakken 1 tl kaneelpoeder 0.05 g saffraan 4 stengels bleekselderij 500 ml gezeefde tomaten 800 ml water 2 groentebouillonblokje 400 g kikkere... bekijk recept »
50 ml vloeibare margarine 1 rode ui gesnipperd 1 teen knoflook fijngehakt 2 winterpenen in plakjes 2 stengels bleekselderij in stukjes 2 cm gember geschild en in dunne plakjes naar smaak koriander gemalen naar smaak komijn gemalen naar smaak kurkuma ... bekijk recept »
1 pot basis voor tomatensoep (255 ml) 1 schaaltje verse rundersoepballetjes (ca. 200 g) 1 zak boerensoepgroenten (350 g) 1 blik linzen (400 g) 4 bruine pistoletjes 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel oregano 4 plakken j... bekijk recept »
400 g linzen 50 g boter 300 g witte kool 2 appels (bijv. Elstar) 175 g uien 100 g spekreepjes 1 rookworst1. Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Verhit boter in een ruime braadpan. Bak Snijd de witte ko... bekijk recept »
640 g gekookte wulken 480 g linzen (uit blik, uitgelekt gewicht) 1 Grany appel 1 handvol blaadjes platte peterselie 1 rode ui 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepels citroensap peper en zout 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze1. Doe de linzen in ee... bekijk recept »
6 el olijfolie 3 uien (fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden) 4 sneden meergranenvloerbrood 1 blik linzen ((400 g), afgespoeld en uitgelekt) 1 el verse salie ((zakje a 15 g), in reepjes gesneden) 100 g witte kaas... bekijk recept »
275 g Lassie zilvervliesrijst met linzen 2 el olijfolie 270 g rundergehakt 2 tenen knoflook 1 courgette 1 zak gewassen en gesneden prei (500 g) 20 g bladpeterselie 1 snufje zout 1 snufje peper1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de ver... bekijk recept »
100 g bacon (vleeswaren) 300 g prei (in ringen) 1 zakje peen julienne (150 g) 2 stengels bleekselderij (in plakjes) 1 blik linzen (400 g) 1 eetlepel scherpe mosterd 2 tomaten (in stukjes) ½ eetlepel ge... bekijk recept »