709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer- 4 stevige worstjes met eekhoorntjesbrood - ¼ knolselderij - 1 peen - 1 ui - 250 g puylinzen - 8 dl water - 1 takje tijm - 1 laurierblad - peterselie - lekker brood, gegrild - tomaat (doormidden gesneden en even gegrild in de oven) Wil je meer weten... bekijk recept »
500 g gekookte rode bietjes 1 citroen 2 el mayonaise 20 g verse dille 1 snufje zout 1 snufje peper 250 g geitenkaas met honing 75 g veldsla 400 g gekookte linzen1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. 2. Vang 3 eetlepels van het bietenvocht o... bekijk recept »
400 g linzen (pak) 1 kg prei 75 g boter 2 uien (fijngesnipperd) 2 teentjes knoflook (geperst) 200 g katenspek 8 eetlepels piccalilly (pot)1. Linzen wassen en in ruim water met zout in 30-40 min. gaarkoken. Prei in de l... bekijk recept »
240 g gekookte linzen (uit blik, uitgelekt gewicht) 4 mini-naanbroden (look en koriander) 2 plakken geitengouda 1 rode ui 30 g jonge spinazie 1 ei 60 g geraspte Parmezaanse kaas 0.5 Granny appel 0.5 citroen 1 wortel 10 g verse koriander 10 cl natuur... bekijk recept »
175 g gedroogde blonde linzen 1 gedroogde chilipeper 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten 1 el olijfolie 2 tl paprikapoeder mild 1 kg kraanwater 2 vleesbouillontabletten 4 takjes peterselie 4 takjes munt1. Was de linzen en laat uitlekke... bekijk recept »
190 g linzen (donkergroene, Franse Puy-linzen) ½ citroen 1 el dijonmosterd 1 el grove mosterd 2 el wittewijnazijn 4 el extra vierge olijfolie 1 mespunt grof zeezout 1 rode ui (klein) 125 g gele cherrytomaten 10 g plat... bekijk recept »
4 sinaasappels 2 teentjes knoflook 5 el vloeibare honing 2 tl cayennepeper 2 el olijfolie 1 kg kippenvleugels 4 maïskolven 150 g boter 1 bos koriander (stelen) 1 chilipeper 1 limoen zoutvlokken 150 g gekookte Belugalinzen 0.25 rode kool 1 komk... bekijk recept »
1,5 liter groentebouillon2 teentjes knoflook 1 ui 1 theel gemalen komijnzaad1 theel kurkuma ½ theel gemalen korianderzaad2 eetl olijfolie275 gr linzen 400 gr tomaten in stukjes uit blik 6 eetl griekse yoghurtVerse koriander1 eetl citroensap Peper en ... bekijk recept »
1 schaal runderchipolata (ca. 300 g) 2 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 2 rode paprika's (in stukken) 1 blikje tomatenpuree (70 g) 150 ml vleesbouillon (van tablet) 2 blikken linzen ((a 400 g), uitgelekt) 2... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 tl gemalen komijn (djinten) 150 g gesneden ui 2 venkelknollen 150 g kipfiletblokjes 400 g linzen 400 g tomatenblokjes 350 ml krachtbouillon kip 500 ml kraanwater 4 el Griekse yoghurt1. Verhit de olie in een pan en f... bekijk recept »