709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer8 kipkarbonades 3 el olijfolie 2 tenen knoflook, in dunne plakjes 2 el kappertjes handvol oregano, fijngehakt ½ tl gedroogde oregano 300 ml witte wijn 2 blikken tomatenblokjes à 400 g 200 ml kippenbouillon 250 g voorgekookte puylinzen sto... bekijk recept »
620 g linzen (Bonduelle) 400 g geraspte bietjes 3 el balsamicoazijn 20 g platte peterselie 40 g rucola 150 g geitenkaas naturel 45 50 g walnoten1. Doe de linzen in een zeef en spoel af. Laat uitlekken. Doe de bietjes op een groot bor... bekijk recept »
1 pak Lassie Zilvervliesrijst met linzen en biet 150 g tuinerwtjes extra fijn (diepvries) 4 eieren 1 citroen 6 el olijfolie extra vierge 1 tl mosterd 2 el bladpeterselie (bakje à 20 g) 1 el bieslook 1 venkel 75 g veldsla (zak) 50 g P... bekijk recept »
20 g Italiaanse kruiden (vers, kruidenmix: oregano, rozemarijn, salie en tijm, bakje à 20 g) 450 g aardappelpuree met boter (bak) 2 tenen knoflook 5 preien (voordeelzak à 5 stuks) 50 g boter 800 g linzen (blik à 400 g) ... bekijk recept »
1 liter kippenbouillon (van tablet) 500 g winterwortel (in plakken) 1 schaaltje kipfilethaasjes (ca. 350 g) 1 pak tuinerwten (diepvries, 450 g) 1 blik linzen (425 g) 125 ml crème fraîche 3 eetlepels Dijon mosterd1... bekijk recept »
300 g linzen 2 eetlepels olijfolie 100 g gerookte spekblokjes 1 grote ui (fijngesneden) 2 stengels bleekselderij (in stukjes) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 750 ml vleesbouillon 4 saucijsjes1. Spoel de linzen in een zeef a... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie extra vierge 1 theelepel rode-wijnazijn 1 theelepel mosterd (pittig) 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngesneden) 1 teentje knoflook 2 schaaltjes Bettine larde (met spek omwikkelde geitenkaasjes, bedi... bekijk recept »
360 g linzen (pot) 60 g walnoten 15 g dille 1 limoen (schoongeboend) 400 g geraspte bietjes 2 el extra vierge olijfolie 125 g verse geitenkaas naturel 451. Laat de linzen uitlekken en spoel onder koud stromend water. Hak de waln... bekijk recept »
250 g aardbeien 3 el olijfolie extra vierge 1 el (witte) balsamicoazijn 1 snufje zout 1 snufje peper 200 g slamelange 400 g linzen 1 ui 250 g camembert1. Halveer de aardbeien. Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met de olie en ... bekijk recept »
200 g blonde linzen (pak 500 g) 3 takjes verse tijm 2 laurierblaadjes 600 g zalmfilet (in 4 stukken) 4 eetlepels olijfolie 3 sjalotjes (fijngesneden) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 3 eetlepels rode-wijnazijn 1 cit... bekijk recept »