709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer8 eetlepels (olijf)olie 400 g kalkoenfilet (of -schnitzel, in repen) 1 kleine broccoli ((ca. 200 g), in roosjes) 2 sinaasappels 2 eetlepels azijn 2 theelepels grove mosterd 1 zak panklare spinazie (300 g) 1 blik linzen&nb... bekijk recept »
240 g gekookte linzen (uit blik, uitgelekt gewicht) 125 g kerstomaten 100 g feta 50 g jonge spinazie 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels Xérèsazijn 1 mespunt dijonmosterd peper en zout1. Doe de linzen in een fijn vergiet, spoel ze onder koud stromend w... bekijk recept »
½ struik bleekselderij 4 tenen knoflook 800 g linzen (blik à 400 g) 5 el olijfolie 1 kg hutspotgroenten 1 el gerookte-paprikapoeder zoet 1 el venkelzaad 390 g pastasaus basis kappertjes en oregano (pakje à 390 g) 270 g ... bekijk recept »
2 schaaltjes chick’pieces 100 g Griekse, kleine pasta 1 blik linzen 1 courgette 1 ui 1 ciabatta d’Antan nog te bakken basilicum parmezaan om erbij te serveren 1 teentje knoflook 1,5 blokje vetarme bouillon 2 eetlepels olijfolie peper en zout1. Verwa... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 300 g half-om-half gehakt 1 el grove mosterd olijfolie 4 pistoletjes 300 g gekookte linzen Broodje balVerwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de pistoletjes volgens de bereidingswijze op de verpakk... bekijk recept »
80 g meergranenrijst 200 g viergranenmacaroni 2 uien olijfolie om in te bakken 1 tl komijnpoeder 500 ml water 1 visbouillon 400 g tomatenblokjes 195 g tonijn uit blik 400 g linzen 200 g roze garnal... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 100 g magere spekreepjes 1 ui (gesnipperd) 1 teentje knoflook (uitgeperst) 1 knolselderij (in blokjes) 2 vleesbouillontabletten 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt) 125 ml zure room ½ zakje... bekijk recept »
1 pak Lassie zilvervliesrijst met linzen 250 g gebroken sperziebonen (koelvers) 3 el olijfolie 1 rode paprika 2 tenen knoflook 250 g ricotta 2 tl oregano 1 snufje zout 1 snufje peper1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. K... bekijk recept »
150 g dupuis-linzen (zak 500 g, Smaakt) 400 g verse worsten à la minute 1 el olijfolie 1 ui 2 tl gedroogde oregano 500 g pastasaus (AH BASIC) 450 g gebroken sperziebonen (diepvries) 200 g fusilli1. Doe de linzen met 1 lit... bekijk recept »
1 ui 2 stengels bleekselderij 400 g linzen (blik, uitgelekt) 400 g kikkererwten (blik, uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouil... bekijk recept »