709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer3 sjalotjes (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gehakt) 2 el olie 1 chilipepertje (verkruimeld) 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 2 tl gemalen kurkuma (koenjit) ½ tl kaneel 2 rode paprika's (in repen) 2 tomaten... bekijk recept »
1 zak aardappelen (pondje kriel (500 g), schoongeboend) 3 el olijfolie 2 el azijn 2 x 300 g sperziebonen 1 blik linzen ((310 g), uitgelekt) 1 zak rucola (75 g) 2 x 2 ribkarbonades1. Kook de ongeschilde krieltjes in water me... bekijk recept »
2 bosuien 4 takjes peterselie 6 zwarte olijven zonder pit 265 g linzen 2 el kappertjes 2 el mosterddressing 100 g jonge bladsla (biologisch) 150 g zachte geitenkaas 2 tl honing1. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterseliebl... bekijk recept »
400 g aardappels 500 g spruitjes 2 rode uien 2 teentjes knoflook olijfolie om in te bakken 2 tl paprikapoeder 2 tl kurkuma 2 tl garam masala 200 ml kokosmelk 200 ml water 200 ml kookroom 400 g ... bekijk recept »
800 g linzen (blik à 400 g) 400 ml kokosmelk (blik) 1 ui 300 g kipfilet (biologisch) 3 el olijfolie 100 g boemboe groene curry (bakje) 600 g bladspinazie (zak à 300 g )1. Doe de linzen in een pan en voeg de kokosm... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappel 2 uien 3 tenen knoflook 20 g bladselderij 4 el olijfolie 500 g verse zuurkool 200 ml kippenbouillon 1 tl gerookt paprikapoeder 350 g kipfiletblokjes 400 g linzen1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukk... bekijk recept »
1 l melk 500 g schorseneren 300 g winterwortel 2 uien olijfolie 250 g rode linzen 4 rundersaucijsjes 300 ml runderbouillon 2 takjes salie Schenk de melk in een ovenschaal. Schil, eventueel met huishoudhandsc... bekijk recept »
1 el olie 1 ui, in dunne ringen 2 tenen knoflook, in dunne plakjes 2 tl garam masala 1 tl chilipoeder 250 g puylinzen 1,5 l bouillon geraspte schil en sap van 1 limoen beetje plantaardige yoghurtvariatie en een handjevol korianderEen he... bekijk recept »
1 middelgrote ui 3 tenen knoflook 15 g verse platte peterselie 2 tl gemalen komijn 2 tl gemalen kurkuma (koenjit) 2 tl gemalen kaneel 2 tl harissa 2 el traditionele olijfolie 300 g rundergehakt 350 g AH Biologisch kikkererwten in po... bekijk recept »
1 bloemkool olijfolie 2 teentjes knoflook 1 tl komijnpoeder 1 tl kaneelpoeder 4 merguezworstjes 1 l groentebouillon 400 g linzen, pot 1 bos munt 2 naanbroden 1. Breng een pan met water en een klein beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in k... bekijk recept »