709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer100 g witte bonen (pak a 500 g) 1 sjalot (in stukken) 1 pot gevogeltefond (380 ml) 2 schaaltjes lamsracks (a ca. 400 g) 12 snijbonen 16 peultjes 12 verse tuinbonen (of 2 el tuinbonen diepvries) 1 grote tomaat&nb... bekijk recept »
1 ui 3 winterpeen 2 el plantaardige olie 400 ml Indiase currysaus (pot) 250 g gezeefde tomaten (pak) 400 g bruine linzen (blik) 240 g naanbroden knoflook & koriander (pak) 100 ml crème fraîche 16 takjes verse koria... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie ½ duobakje gerookte spekblokjes (a 250 g) 1 ui (grofgesnipperd) 2 teentjes knoflook (gesnipperd) 150 ml rode wijn 1 blik gepelde tomaten (400 g) 2 eetlepels Italiaanse kruiden (fijngesne... bekijk recept »
- 375 g rauwe bietjes (ongeveer 4-5 middelgrote) - 300 g zachte geitenkaas - zeezout en versgemalen zwarte peper Sinaasappel-quinoavulling - 200 g witte quinoa, afgespoeld - 1 tl venkelzaad - snufje zeezout - fijngeraspte schil en sap van ½ sina... bekijk recept »
2 eetlepels fijngehakte peterselie 0,5 koffielepel gemalen komijn 150 g groene linzen 2 teentjes knoflook 2 eetlepels koolzaadolie 1 bosje lente-uitjes (met 3cm steel) peper sap van 1 citroen takjes van groen selder 60 cl water wortelstaafjes zout1. ... bekijk recept »
1 blik linzen (400 g) 1/2 duobakje magere spekreepjes (a 250 g) 3 eetlepels olie 1 ui (gesnipperd) 1-2 eetlepels scherpe mosterd 1 zak eikenbladslamelange (100 g) 1 eetlepel knoflookdressing (fles a 270 ml) 75 g... bekijk recept »
270 g bladerdeeg 400 g doperwten, linzen en maismix 125 g geitenkaas 2 tl gedroogde dragon 2 rode puntpaprika's 1 rode ui 1 tl tabasco chipotle pepper sauce 4 el olijfolie 200 g mesclunsalade1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het ... bekijk recept »
1 gele paprika 2 stengels bleekselderij 125 g magere spekreepjes 1 eetlepel Provençaalse kruiden 1 blik linzen (400 g) 1 eetlepel balsamicoazijn 1 pak pannenkoeken naturel (8 stuks) 1 potje tapenade van gedroogde tomaatjes&nbs... bekijk recept »
160 g Puylinzen 150 g gekookte rode bonen, gespoeld en uitgelekt 2 wortelen 1 rode ui 2 teentjes knoflook 1 zoete aardappel 1 courgette 100 g kerstomaatjes 30 g koriander 15 g bieslook 1 groentebouillonblokje 2 koffielepels currypoeder 1 koffielepel ... bekijk recept »
2 el olijfolie 400 g Spaanse saucijzen gehalveerd 2 rode uien gesnipperd 2 teentjes knoflook 1 wortel in dunne plakjes 0.5 groene kool in dunne reepjes 400 g linzen 1 el Provencaalse kruiden 20 g bladpeterselie fijngehakt 8 eierenVerwarm de oven voor... bekijk recept »