709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer800 g linzen 50 g hazelnoten 250 g kastanjechampignons 200 g sugarsnaps 150 g veldsla 8 el olijfolie citroen 3 takjes peterselie 200 g witte kaasblokjes1. Laat de linzen uitlekken en hak de hazelnoten grof. Snijd de champignons in kwart... bekijk recept »
200 g bio blonde linzen 1 groene chilipeper 2 teentjes knoflook 1 koffielepel komijnpoeder 5 eetlepels olijfolie 1 rode ui 60 cl water1. Spoel de linzen tot het spoelwater helder is. 2. Laat de gehakte ui lichtjes kleuren in 3 eetlepels olie. 3. Best... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 2 grote uien (in halve ringen) 2 tenen knoflook (in dunne plakjes) 1 pakje Groninger (metworst (240 g)) 1 eetlepel gemalen komijn (djinten) 3 groentebouillontabletten 250 g linzen (blond (pak 500 ... bekijk recept »
1200 g knolselderij 600 g worteltjes geschrapt 8 el olijfolie 95 g hazelnoten 800 g linzen (blik) 200 g Griekse feta 15 g munt (alleen de blaadjes)1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 ... bekijk recept »
1 blikje linzen (400 g) 2 groene paprika's 2 tomaten 2 el zonnebloemolie 1 schaaltje kalkoenfiletreepjes (ca. 300 g) 1 el Patak's Kruidenpasta Tandoori (pot 170 g) 1 pak wraptortilla's (280 g) ½ pot mangochutney... bekijk recept »
½ blikje linzen (a 400 g) 1 teen knoflook 2 takjes selderij 1 trostomaat 4 plakjes rauwe ham 4 eetlepels olie zout en peper 4 sneetjes vloerbrood (wit)1. Linzen laten uitlekken en grof prakken. Knoflook pellen en erboven ... bekijk recept »
500 g gezeefde tomaten (pak) 500 ml kraanwater 1 runderbouillontablet 250 g chorizoworst 1 courgette 800 g gekookte linzen (blik à 400 g) 15 g verse peterselie (zakje à 30 g)1. Breng in een soeppan de tomaten, het water en ... bekijk recept »
700 g voorgekookte krieltjes zonder schil 4 karbonades zonnebloemolie 150 g haricots verts 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 citroen 3 el olijfolie extra vergine 1 tl mosterd 1 tl honing 400 g linzen ... bekijk recept »
200 g rode linzen ½ rode ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 3 el extra vergine olijfolie 2 el tomatenpuree 40 g havervlokken 1 tl paprikapoeder snufje cayennepeper naar smaak zeezout citroenmelissesaus handvol citroenmelisse, de blaad... bekijk recept »
1/2 bosje verse munt fleur de sel 100 g groene linzen 1 laurierblad 20 cl magere melk 30 cl ontvette gevogeltebouillon peper van de molen 1 takje peterselie 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 wortel1. Pel de look en de sjalot en hak fijn. 2. Doe ze in een... bekijk recept »