709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer300 g zilvervliesrijst (zak a 1 kg) 400 g pangasiusfilet ((zak a 750 g, diepvries), ontdooid) 2 el kerriepoeder 3 el olie 2 uien (in halve ringen) 500 g tomaten (in blokjes) 1 zak spinazie (300 g) 2 blikken linz... bekijk recept »
50 g boter 50 g gerookte spekblokjes 1 konijn (in delen) 1 el verse tijmblaadjes 100 g winterwortel (in kleine stukjes) 1 ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijngehakt) 1 pot vleesfond (380 ml) 250 g blonde lin... bekijk recept »
240 g linzen uit blik (gespoeld en uitgelekt) 1 schaaltje koriander 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht) 200 g feta 1 koffielepel komijnpoeder 0,5 rode ui 0,5 koffielepel korianderpoeder 2 eetlepels tahini 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepel... bekijk recept »
300 g basmatirijst 1 ui 10 el olijfolie 2 el milde Indiase currypasta (potje 283 g) 450 g bloemkoolroosjes (diepvries) 150 tuinerwten (diepvries) 800 g linzen (blik à 400 g) 400 g tomatenblokjes (blik) 100 ml ... bekijk recept »
250 g aardbeien 3 el olijfolie extra vierge 1 el (witte) balsamicoazijn zout en peper 200 g slamelange 1 blik linzen (400g) uitgelekt 1 ui fijngesnipperd 1 camembert (250g) op kamertemperatuurHalveer de aardbeien. Pureer met de staafmixer de helft v... bekijk recept »
850 g flespompoen 250 g chorizo 2 rode uien 2 tenen knoflook 20 g platte peterselie 295 g gegrilde rode paprika's 500 g krieltjes 800 g linzen 2 tl paprikapoeder 70 g tomatenpuree 350 ml hete kippenbouillon 150 ml witte port1. H... bekijk recept »
320 g kipsaucijzen 4 el arachideolie 3 stengels bleekselderij 2 tenen knoflook 500 g hutspotgroenten ½ el karwijzaad 800 g linzen 1 liter hete kippenbouillon1. Snijd de saucijzen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak... bekijk recept »
200 g zilvervliesrijst 100 g rode linzen 1 teen knoflook 2 el citroensap 2 el muntblaadjes 3 el olijfolie 3 el balsamico azijn 1 rode ui 200 g bleekselderij 500 g tomaten 250 g jonge spinazie 1 snufje peper 2 el walnoten 2 el pijnboompit... bekijk recept »
295 g gegrilde rode paprika's 75 g chorizoblokjes 3 tl gedroogde oregano 300 g gesneden prei 720 ml passata di pomodoro (tomatensaus) 400 g linzen 500 ml kraanwater 300 g pangasiusfilets1. Verhit 1 el olie uit de pot paprika in een... bekijk recept »
2 eetlepels olie 1 zakje ratatouillegroenten (mix 400 g) 2 eetlepels milde Indiase kerriepasta (pot) 4 dl gezeefde tomaat 2 blikjes linzen (` 400 g) 150 g kipfilet (vleeswaar) ⅓ zakje verse koriander (` 15 g... bekijk recept »