Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linzen met Amsterdamse ui en worst

250 g dupuis-linzen (zak 500 g, Smaakt) 3 laurierblaadjes 1 liter kraanwater 1 el fijne mosterd 270 g Catalaanse braadworsten 250 g cherrytomaten aan de tak 340 g Amsterdamse uien (potje)1. Doe de linzen, laurierblaadjes en het ... bekijk recept »

Koshari van Nadia en Merijn

100 g gedroogde kikkererwten 6 grote uien 4 el milde olijfolie 800 g gepelde tomaten 100 g vermicelli 150 g rijst 100 g linzen (Puy- of bruine linzen) 25 g boter 2 tenen knoflook 1 snufje grof zeezout 2 el gemalen komijnzaad ... bekijk recept »

Pompoensalade met feta en linzen

1 pompoen 3 el olijfolie 100 g groene linzen 1 teen knoflook 1 rode peper fijngehakt 5 el olijfolie extra vierge 3 el rode wijnazijn 1 el schenkstroop 1 el gembersiroop 1 zak rucola 4 bosuitjes in dunne ringetjes 1 pakje feta 2 takjes kervelVerwarm d... bekijk recept »

Stoofpotje van linzen, worst en krielaardappelen

600 g boerenchipolata’s 600 g krielaardappelen 4 uien 10 g rozemarijn 240 g tomatenblokjes 240 g groene linzen 6 eetlepels olijfolie peper en zout1. Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met een... bekijk recept »

Linzenschotel met zuurkool & ham

250 g donkergroene linzen 1 liter water 1 ui 2 el olijfolie 500 g gekookte wijnzuurkool 200 ml appelsap 2 tl vadouvan 2 zoete puntpaprika's 200 g gerookte boerenachterham1. Doe de linzen met het water in een steelpan. Breng aan de koo... bekijk recept »

Le Puy linzen met rookworst uit Morteau

1 rookworst uit Morteau 240 g gedroogde Le Puy linzen 1 wortel 1 ui 1 handvol kervel 1 kruidentuiltje 1 koffielepel pittige mosterd 2 eetlepels olijfolie zout zwarte peper van de molen1. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Pel de ui. 2. Spoel ... bekijk recept »

Bosduif met een taartje van courgette en linzen

1. Snij 1 paprika, 2 sjalotjes, 2 knoflookteentjes en 1 wortel in zeer kleine stukjes en bak alles even aan in 0.5 dl olijfolie. 2. Voeg er 250 g geweekte groene linzen, een kruidenbosje, 5 dl gevogeltefond bij, kruid en laat alles mals koken. 3. Sn... bekijk recept »

Linzensalade met rauwe zalm en limoen

500 g verse zalmfilet 480 g linzen (uit blik, uitgelekt gewicht) 3 tomaten 2 limoenen 5 takjes bladpeterselie 5 takjes koriander 5 eetlepels olijfolie 1 koffielepel roze peper zout en peper1. Snij de zalm in kleine blokjes. Overgiet ze met het sap va... bekijk recept »

Linzensoep

1 ui 1 wortel 2 tenen knoflook 1 stengel bleekselderij 1 el olijfolie 250 g blonde linzen 1 liter groentebouillon (van tablet) 2 laurierblaadjes 1 kruidnagel 2 vastkokende aardappelen ½ citroen 1 runderrookworst 4 el pete... bekijk recept »

Moussaka met aubergines en linzen

2 teentjes knoflook 1 ui 2 stengels bleekselders 200 g wortelen 400 g blokjes tomaat (in blik) 150 g groene of bruine linzen 1 theelepel Provençaalse kruiden 1 theelepel komijnpoeder 1 mespunt chilipoeder 2 aubergines 3 eieren 5 dl plattekaas olijfol... bekijk recept »

Pagina 10 van 71