709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meerBrokkeldeegbodem: 100 g Maïzena Plus 250 g bloem 150 g koude Solo 1 dl koude melk of koud water 1 afgestreken koffielepel bakpoeder 60 g poedersuiker 1 pakje vanillesuiker Vulling: 150 g Maïzena Plus 0.25 l melk een scheutje 160 g suik... bekijk recept »
1 rol zanddeeg 100 gr zachte boter 200 gr suiker 4 citroenen 4 limoenen 5 eieren 30 ml limoncello 125 ml slagroom 220 gr extra suiker1. Verwarm de oven op 180 graden .2. Bedek een ingevette en bebloemde bakvorm met het zanddeeg.3. Zet deze 30 min... bekijk recept »
Voor het zanddeeg: 200 g bloem 200 g Maïzena 180 g Solo 1 eidooier 130 g kristalsuiker 2 el melk 1 el Solo Vloeibaar Voor de vulling: Effi vruchtenbereiding met framboos 250 g plattekaas 1 el bloem 1 el suiker 2 eidooiers 1 eiwit limoen ... bekijk recept »
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg 1 klein potje Griekse yoghurt 1 pot Effi vruchtenbereiding met bosvruchten 500 g Belgische aardbeien 250 ml appelcider 2 stukjes steranijs 1 vanillestokje 1. Laat de aardbeien een nachtje marineren in de cider, samen... bekijk recept »
500 g gehakt • geraspte schil van 1 citroen • 3 el platte peterselie, grof gehakt • 1 ei • 5 el paneermeel • 1 el olijfolie peper en zout 1 el olijfolie 1 ui, fijngehakt • 2 tenen knoflook • 1 stuk gember (± 3 cm), geraspt • 1/2 tl kurk... bekijk recept »
1 vel kant-en-klaar bladerdeeg 1 wit van prei 150 g gerookt spek boter peper en zout 4 eieren 2,5 dl room 2,5 dl melk 200 g gemalen kaas nootmuskaat peper en zout 1. Strijk een taartvorm in met boter. Leg er het vel bladerdeeg in. Trek niet ... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie1 teentje knoflook geperst1 ui gesnipperd250 gram magere gerookte spekblokjes1 blikje tomatenblokjes op sap2 blikjes kikkererwten uitgelekt2 eetlepels gehakte (platte) peterselie of bladselderij1. Verhit de olijfolie en fruit hie... bekijk recept »
1 vel kruimeldeeg 1 klontje boter 1 lepel bloem 1 kg citroenen 100 g suiker ( voor de ruban ) 300 g suiker ( voor de citroencrème ) 50 g vanillepudding poeder 4 eieren 5 dl room ( voor slagroom ) 3 blaadjes gelatine 100 g eiwitten ( rest van citr... bekijk recept »
Voor het kruimeldeeg: 125 g bloem 125 g Maïzena 1 eidooier 50 ml ijskoud water 1 snuifje zout 125 g koude Solo Voor de vulling: Effi vruchtenbereiding met kersen 200 g Solo 100 g bloemsuiker 3 eieren 200 g amandelpoeder 1 bakje blauwe bessen ... bekijk recept »