Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Turkse Yoghurtsoep

Volle yoghurt,plasic beker rijst,anderhalve lepel tarwebloem1 eigedroogde muntgedroogde rode pepertjesolieafgekoeld water uit de waterkoker Doe de yoghurt , bloem, ei, en rijst in een pan. Zet deze nog niet op het vuur. Kluts alle ingredienten door e... bekijk recept »

Rundvleescurry

600 gr.magere runderlappen 1 eetl.(wijn) azijn 3 theel. kerriepoeder 3 teentjes knoflook ? theel. gemberpoeder 1 laurierblaadje ? theel. kardamom naar smaak cayennepeper 2 eetl. boter 2 grote uien 1 groene peper 2? dl.yoghurt 1 eetl. citroensap 200 ... bekijk recept »

Groentespread

Allerlei soorten groenten blikje tomatenpuree 1 blokje bouillon peper en zout kruiden naar smaak Voor extra smaak: Zwitserse strooikaas Bereidingswijze Snijd de groenten (b.v. een ratatouille-pakket) klein. Vet uw pan/wok in met een kwastje olijfolie... bekijk recept »

Lamsschenkels In Kruidige Saus

4 lamsschenkels (200 gram per stuk) 2 uien 4 teentjes knoflook 3 rode pepers Stukje gemberwortel (3 cm) 2 kemirienoten 3 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit) 1/2 theelep... bekijk recept »

Gebraden Kip Op Een Bedje Van Prei

Voor 4 a 6 personen: een kip van 2,250 kg2 eetlepels olijfolie1 eetlepel citroensap2 eetlepels verse dragonpeper en zout900 g preien25 g boter7,5 dl kippenbouillon Dep de kip droog met keukenpapier. Meng olijfolie met citroensap, verse dragon en zout... bekijk recept »

Curry-variaties

5 el. olijf- of zonnebloemolie2 el. mosterdzaadjes1 tl fenegriekzaadjes3 verse groene pepersontdaan van zaadjesin dunne reepjes gesneden1 handvol kerrieblaadjes2 duimgrote stukken verse gembergeschild en grof geraspt3 uiengeschild en gehakt1 tl. chil... bekijk recept »

Ash-e Reshteh

50 gram rode nierbonengeweekte 50 gram soldaten of marinebonen,geweekt 50 gram kekererwtengeweekt 50 gram linzen 3 uienfijngesneden 3 el. olie 2 tl zout 1 tl. zwarte peper 1 tl. geelwortel 3 liter schapenvleesbouillon 50 gr bieslook of sjal... bekijk recept »

Varkensrollade Cinghiale Met Appel-en-mierikswortelsaus

1 el peperkorrels 1 el jeneverbessen 1 el pimentkorrels 2 kruidnagels 3 tenen knoflookgeplet 1 el donkere stroop 1,25 dl olijfolie extra vierge 2 el worcestersaus 2 el donkerbruine basterdsuiker 1 dl marsala 4 dl rode wijn 1 varkensrollade (ca. 800 g... bekijk recept »

Twaalf Apostelen Soep

1/2 l krachtige vis- en 1/2 l kippenbouillon (zelf maken is veel lekk.........)30 g boter30 g gerookt spek of bacon in blokjes150 g in reepjes gesneden meervalfilet12 soorten groenten i blokjes/ringetjes gesneden. Vank elk 50 gramm: aardappelpreiwint... bekijk recept »

Dawood basha (gehaktballetjes met pijnboompitten en tomaat)

600 gram runderof lamsgehakt2 rode uien, geraspt1 bosje peterselie, zeer fijngehaktmespunt kaneelpoedermespunt nootmuskaatmespunt kruidnagelpoeder50 gram pijnboompitten, grof gehakt2 eetlepels olijfolie4 trostomaten, horizontaal gehalveerd1. Meng het... bekijk recept »

Pagina 70 van 71