Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Linzenschotel met ham

250 g blonde linzen 1 winterwortel 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij ½ zakje verse peterselie 3 grote tomaten 1 rode peper 2 eetlepels olijfolie ½ dl witte wijn 1 laurierblaadje 250 g achterham zout p... bekijk recept »

Spaghetti bolognese (maar dan anders)

300 g spaghetti 1  ui 4  bospeentjes 1 stengel bleekselderij olijfolie om in te bakken 2 teentjes knoflook 400 g rundergehakt 70 g tomatenpuree 1  courgette 400 g gepelde tomaten 1 el balsamicoazijn ... bekijk recept »

Aardappelsalade met bleekselderij

½ kg aardappels (vastkokend) 3 stengels bleekselderij 1 beker zure room (125 ml) ½ citroen (geperst) 2 sjalotjes (gesnipperd) 1 bakje bieslook ((25 g), fijngesnipperd)1. Boen de aardappelen schoon en snijd... bekijk recept »

Bloody Mary

100 ml wodka 500 ml tomatensap 250 ml wortelsap (fles 750 ml) 6 druppels tabasco 2 stengels bleekselderij1. Verdeel de wodka, het tomatensap en wortelsap over glazen. Voeg naar smaak tabasco toe. 2. Snijd de stengels bleekselderij in de ... bekijk recept »

Bietensalsa met kappertjes

500 g gekookte bieten 3 stengels bleekselderij 3 bosuitjes (in dunne ringen) 125 ml zure room (light) 1 eetlepel kappertjes ½ citroen (het sap)1. Schil de bieten dun en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderi... bekijk recept »

Aardappelbolognesegratin

100 g parmaham 45 g boter 400 g rundergehakt 225 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 2 uien 2 tenen knoflook 75 ml soepele rode wijn 600 g gepelde tomaten 900 g aardappelpuree met boter 100 g Parmezaanse kaas1. Snijd de ham in r... bekijk recept »

Temaki sushi

250 g sushirijst 3 eetlepels rijstazijn 1 eetlepel suiker 2 theelepels zout 3 stengels bleekselderij 100 g rosbief (vleeswaar) ½ zakje waterkers (à 75 g) 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 1 pakje nori-vellen 1 eet... bekijk recept »

Bonenschotel met kip

1 stronk bleekselderij 2 el vloeibare (braadboter) 2 rode uien (in halve ringen) 1 pot Spaanse reuzenbonen ((425 g), uitgelekt) 1 pot kidneybonen ((400 g), uitgelekt) 1 pot groene kidneybonen ((400 g), uitgelekt) ... bekijk recept »

Provençaalse runderstoofschotel

1 kg sukadelapjes 3 uien 500 g winterpeen 10 g peterselie 10 g verse Provençaalse-kruidenmix (bakje) 3 tenen knoflook 1 sinaasappel 2 laurierblaadjes 400 ml rode wijn (Gigondas of Côtes du Rhône) 4 el olijfolie 3 stengel... bekijk recept »

In oven gesmolten camembert

1 winterpeen 3 stengels bleekselderij 1 camembertkaasje (in doosje) mespunt gemalen komijn1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Winterpeen met dunschiller schillen en wassen. Met (groot) mes winterpeen in de lengte in dikke plakken snijden en v... bekijk recept »

Pagina 9 van 100