1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer1 kg krabbetje 3 el olijfolie 300 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 1 ui 3 tenen knoflook 380 ml vleesfond 400 g tomatenschijven (blik) 500 g rigatoni1. Bestrooi de krabbetjes met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan ... bekijk recept »
1 pakje bakbacon (verpakte vleeswaren, ca. 140 g) 25 g boter 1 ui (fijngesneden) 4 stengels bleekselderij (in boogjes) 500 g aardappelen ((iets kruimig), geschild en in blokjes) 2 kippenbouillontabletten 1 blik maïskor... bekijk recept »
100 g Parmezaanse kaas (stukje) 20 g Italiaanse kruidenmix 500 g rundergehakt 1 ei 4 stengels bleekselderij 300 g winterpeen 2 uien 2 el olijfolie 800 g tomatenblokjes 140 g tomatenpuree 1 runderbouillontablet 800 ml water ... bekijk recept »
1 blikje zalmrillettes (zalmpaté, 125 g) 1 bekertje zure room (125 ml) 1 eetlepel kappertjes ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 4 stengels bleekselderij 1 struikje witlof 20 melbatoastjes sesam (pak a 100 g)1. Zalmpa... bekijk recept »
400 g spaghetti 100 g pancetta 2 bosjes bosuien 1 teen knoflook 1 stengel bleekselderij 6 el olijfolie 700 g doperwten extra fijn (diepvries) 20 g platte peterselie (bakje) 2 el extra vergine olijfolie1. Breek de spaghetti i... bekijk recept »
2 stengels bleekselderij ½ zak rucolasla (a 75 g) ½ zak veldsla met bietjes (a 75 g koeling) 1 bakje vinaigrette (sladressing 100 g) 1 zakje croutons (of croutinos)1. Bleekselderij schoonmaken en in boogjes snijd... bekijk recept »
2 el olijfolie 6 stengels bleekselderij (geschild en in boogjes) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 kruidenbouillontablet (verkruimeld) 1 meergranen petit pain 1 bakje verse walnootpesto (100 g) 150 g belegen kaas ... bekijk recept »
500 g scampi's 200 g chorizoworst 2 el olijfolie 1 grote ui 2 stengels bleekselderij 1 rode paprika 500 g tastytomtrostomaten 2 el platte peterselie 1 rode peper 200 g achterham 300 g witte rijst 500 ml kippenbouillon1. Ontdooi ... bekijk recept »
500 g bleekselderij 4 el olijfolie 300 g kipfilet (in reepjes) 1 rode paprika (in reepjes) 1 el cajunkruiden (busje 90 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 zakken aardappelpartjes (a 450 g) 2 tl paprikapoeder ... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 3 stengels bleekselderij (in plakjes) 4 tenen knoflook (fijngesneden) 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 175 g oude kaas (geraspt) 3 el platte peterselie (fijngesneden)1. Ve... bekijk recept »