1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer4 stengels bleekselderij 1 schaaltje gerookte kipfilet ((ca. 160 g), in plakjes) 1 kleine zoetzure appel ((bijv. elstar), in dunne schijfjes) 1 zakje walnoten ((50 g), grofgehakt) 3 el mayonaise1. Schil de stengels bleekselderi... bekijk recept »
1 zak rauwe gepelde tijgergarnalen (diepvries, 500 g) 2 stengels bleekselderij (zeer fijn gesneden) ½ zak veldsla (a 15 g) 1 zakje rucolasla (30 g) 7 eetlepels olijfolie 4 eetlepels whisky (slijter) 1 theelep... bekijk recept »
½ citroen (schoongeboend) 180 ml tomatensap 3 tl worcestershiresauce 3 ijsklontjes 3 druppels tabasco 1 stengel bleekselderij1. Snijd 1 partje van de citroen en pers de rest van de vrucht uit. Doe 1 el per persoon van het citroens... bekijk recept »
1 winterpeen 1 prei ½ struik bleekselderij 2½ liter kraanwater 4 kippenpoten 7½ g tijm 2 laurierblaadjes 2 tl zout 15 g funghi porcini secchi 15 g funghi shiitake secchi 75 ml sherry px 75 ml kokend water1. Schil ... bekijk recept »
4 aubergines ½ el zout 1 ui 3 stengels bleekselderij 50 g kappertjes 280 g Groene olijven bella cerignola 6 el milde olijfolie 70 g tomatenpuree 400 g tomatenblokjes 3 el witte basterdsuiker 3 el blanke rozijnen 100 ml rode... bekijk recept »
150 g gedroogde witte bonen 1 grote ui 2 stengels bleekselderij 2 wortels 2 trostomaten 1 dl olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree 1 zak savooiekool (400 g) 3 takjes tijm zout peper 6 sneden grof boerenbrood (bijv. pane fo... bekijk recept »
2 pakken gnocchi di patate (pasta, a 500 g) 1 struik bleekselderij 2 el olijfolie 1 bakje champignons ((250 g), in kwarten) 2 tenen knoflook (geperst) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)1. Kook de gnocchi volgens de aanw... bekijk recept »
300 g soepvlees 1½ liter koud water 2 tl zout 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm 3 stukjes foelie 2 zwarte peperkorrels 200 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 1 prei 2 takjes peterselie 1 beschuit 200 g rundergehakt 1 m... bekijk recept »
1 l water 1 kippenbouillon 1 sjalot 1 stengel bleekselderij olijfolie om in te bakken 300 g risottorijst 150 ml witte wijn 1 citroen 250 g roze garnalen 50 g geraspte Parmezaanse kaas 1 klontje bo... bekijk recept »
2 handperen 2 stengels bleekselderij 100 g gorgonzola ½ ciabatta con noci 3 el walnoten 2 el wittewijnazijn 4 el walnotenolie 100 g veldslamelange1. Verwarm oven voor op 200 °C. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd in s... bekijk recept »