1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer400 ml water 1 kippenbouillonblokje 300 g couscous olijfolie om in te bakken 300 g rundergehakt 2 tl komijnpoeder 1 tl kaneelpoeder 400 g spinazie 100 g rozijnen 5 stengels bleekselderij 10 zongedr... bekijk recept »
1 ui 2 stengels bleekselderij 400 g linzen (blik, uitgelekt) 400 g kikkererwten (blik, uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouil... bekijk recept »
600 g bleekselderij 380 g kipfilet 900 g aardappelpartjes 2 el olijfolie 2 uien 250 g kastanjechampginons 45 g pesto alla Genovese1. Snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderij 3 min. ... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 2 stengels bleekselderij 1 rode peper 2 blikjes kidneybonen (à 400 g) 2 eetlepels olie 2 eetlepels chilipoeder 1 flesje basis voor tomatensoep (Maggi) 1 zakje verse koriander 2 tomaten ½ potj... bekijk recept »
2 uien ½ struik bleekselderij 1 kg vastkokende aardappelen 500 g half-om-halfgehakt 1 ei 4 el olijfolie 450 g extra fijne tuinerwten (diepvries)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in reepjes,... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 100 g blauwaderkaas 50 g gepelde walnoten 1 appel 4 el vinaigrette mosterd 2 el kappertjes1. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verkruimel de kaas en hak de walnoten grof. Schil de appel, snijd in vieren en ver... bekijk recept »
750 g friszoete appels ((bijv. elstar), schoongeboend) 1 komkommer 3 stengels bleekselderij (gewassen)1. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Schil de komkommer met een kaasschaaf of een dunschiller. Doe de komkommer en... bekijk recept »
2 bossen radijsjes met groen eraan 2 olijfolie 1 ui 2 stengels bleekselderij 1 teen knoflook 125 ml slagroom 1 snufje zout 1 snufje peper 1 stukje sinaasappelschil van 1 x 5 cm1. Maak de radijsjes schoon, laat 2 cm van het groen aan de radijs... bekijk recept »
100 g parmaham 45 g boter 400 g rundergehakt 225 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 2 uien 2 knoflook 75 ml soepele rode wijn 600 g gepelde tomaten1. Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voe... bekijk recept »
½ ciabattabrood 2 kg mosselen 100 ml witte wijn 2 kleine uien (fijngesnipperd) 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 laurierblad 1 citroen (geperst) 6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 stengels bleekselderij 1 wort... bekijk recept »