1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer600 ml water 1 groentebouillonblokje 400 g zalmfilet 65 g pecannoten 2 trostomaten 1 bosje bosui 1 krop kropsla olijfolie extra vierge 1 meergranen stokbrood Zalmfilet garenBreng in een pan het water en het... bekijk recept »
8 meergranen tortillawraps (pak) ½ struik bleekselderij 1 ui 1 rode paprika 2 el olie 250 g gerookte kipreepjes 200 g ijsbergsla met tuinkruiden (zak) 75 ml Thousand Islands sladressing (fles)1. Verwarm de wraps volg... bekijk recept »
1 ui 3 stengels bleekselderij 1 kleine winterwortel 2 eetlepels olijfolie 1 blik tomatensoep basilicum (800 ml) 100 g tarly (voorgekookte tarwe, pak a 250 g) 1 pot witte bonen (330 g) 1 ciabatta (Italiaans brood)1. U... bekijk recept »
1 ui 600 g bleekselderij 1 teen knoflook 300 g schelpjespasta 200 g tonijnmoot (moot in water) 4 el olijfolie 780 g sugo pastasaus pikant1. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en bewaar het groen en pers de knoflook. Koo... bekijk recept »
2 friszure appels ((bijv. Elstar), in partjes) 1 citroen (uitgeperst) 50 g walnoten 6 stengels bleekselderij 2 el Griekse yoghurt (bakje 150 g) 2 el olijfolie 1 zakje veldsla (75 g) 100 g Gorgonzola (kaas) (in b... bekijk recept »
1 stengel bleekselderij 1 kalkoenfilet 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma 1 pistolet (meergranen) 1 zak spinazie-gorgonzolasoep (400 ml)1. Bleekselderij wassen, dun schillen (om draden te verwijderen) en i... bekijk recept »
400 g spaghetti 4 boerenworst 1 grote ui 1 winterpeen 2 stengels bleekselderij 1 rode peper 140 g tomatenpuree 2 el kraanwater 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden 250 g cherrytomaten1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de v... bekijk recept »
3 el olijfolie 3 uien (gesnipperd) 1 schaal mager rundergehakt (ca. 455 g) 1 ei (losgeklopt) 3 el Italiaanse (kruiden (potje 12 g)) 200 g penne rigate (pasta, zak 500 g) 1 struik bleekselderij (in boogjes) ... bekijk recept »
1 bak mosselen (2 kg) 2 grote vastkokende aardappelen 200 g winterpeen (geschild) 4 stengels bleekselderij 50 g boter 150 g gerookt ontbijtspek ((stukje), in reepjes) 2 uien (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijnge... bekijk recept »
400 g zoete aardappelen 300 g bloemkool 2 stengels bleekselderij 1 ui 2 el zonnebloemolie 295 g gegrilde rode paprika's (pot) 800 g bruine bonen 700 ml kraanwater 1 groentebouillontablet 4 eieren1. Schil de zoete aardappel en s... bekijk recept »