1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer8 stengels bleekselderij 2 tenen knoflook 30 g boter 300 g risottorijst 125 ml droge witte wijn 1 liter hete kippenbouillon 165 g scamorza (Italiaanse kaas) (Lentefavoriet) 1 citroen 40 g selderij 100 g spinazie1. Snijd de blee... bekijk recept »
2 sneetjes volkorenbrood 2 sneetjes witbrood 1 stengel bleekselderij 1 mildzoete appel (bijv. golden delicious) 20 g platte peterselie 2 braadworsten (schaal) 1 ui 3 tl gedroogde salie 2 tl gedroogde rozemarijn 1 tl gedroo... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 4 stengels bleekselderij 4 tomaten 2 preien rijstolie 200 g half om half gehakt 1 el tomatenpuree 1 l water 2 runderbouillonblokjes 400 ml gezeefde tomaten 1 boeren... bekijk recept »
1 kippenbouillontablet 5 eetlepels olijfolie (extra vierge) 250 g langkorrelrijst 3 eetlepels pijnboompitten of amandelschaafsel 2 stengels bleekselderij 6 bosuitjes 1 pot geroosterde paprika's (380 g Nefili) 2 eetlepels citroensap... bekijk recept »
1 zak tortellini tri colore (pasta, 250 g) 1 stokbrood (wit) 100 g zachte kruidenboter 1 struik bleekselderij (in stukjes) 1 liter vleesbouillon (rund, van tablet) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 bakje verse runde... bekijk recept »
2 stengels bleekselderij ½ winterpeen (ca. 100 g) 2 eetlepels boter 3 eetlepels medium dry sherry 500 ml visbouillon (van tablet) 2 bakjes roze garnalen (a 125 g) 1 pakje soja cuisine (250 ml) 1 bosuitje1. Bleek... bekijk recept »
1 gele paprika 2 stengels bleekselderij 125 g magere spekreepjes 1 eetlepel Provençaalse kruiden 1 blik linzen (400 g) 1 eetlepel balsamicoazijn 1 pak pannenkoeken naturel (8 stuks) 1 potje tapenade van gedroogde tomaatjes&nbs... bekijk recept »
400 g basmatirijst 2 uien 2 stengels bleekselderij 4 kipfilet 2 el olie 1 tl kerriepoeder 2 el bloem 250 ml kippenbouillon (van tablet) 125 g crème fraîche 200 g verse doperwten (zak) 4 el gebakken uitjes1. Bereid de rij... bekijk recept »
2 zakken herfstaardappelen (a 450 g) 1 struik bleekselderij ((ca. 600 g), in stukken van 5 cm) 3 rode uien (in zessen gesneden) 2 tenen knoflook (in plakjes) 3 el olijfolie 2 stukken port salut (50 (kaas a 185 g), i... bekijk recept »
200 g makreelfilets 1 stengel bleekselderij 2 el verse peterselie 2 el mayonaise 2 el sinaasappelsap1. Maak de makreelfilet los met een vork. Snijd de bleekselderij en peterselie zeer fijn. Meng de makreel met de bleekselderij, mayonaise en p... bekijk recept »