Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Bisque van kreeft & garnalen

2 kreeftenstaarten (Feestfavoriet, diepvries) 500 g reuzengarnalen rauw ongepeld (zak, diepvries) 100 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 2 el olijfolie 50 g tomatenpuree 100 ml droge witte wijn 1½ liter kraanwater 1 ... bekijk recept »

Gevulde bleekselderij

8 stengels bleekselderij 100 g belegen kaas 200 g ricotta (of cottage cheese) 1 tl olijfolie ( extra voor invetten) 1 bakje tuinkers1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in vieren. Bren... bekijk recept »

Braadworst met uien-stroopjus

1.2 kg iets kruimige aardappelen 1 struik bleekselderij (in boogjes) 50 g boter 1 schaal runderbraadworst (4 stuks) 3 uien (in ringen) 2 el appelstroop 1/2 vleesbouillontablet 1/2 zakje selderij ((a 40 g), alleen de ... bekijk recept »

Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij

400 g bleekselderij 4 friszure appels 160 g gerookte kipfilet (stuk) 50 g walnoten 4 luxe mueslibroodjes (zak) 2 el olijfolie 150 ml slasaus1. Pluk het blad van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes. Breng ruim water ... bekijk recept »

Clubsandwich

25 g walnoten (bakje à 100 g) 100 g bleekselderij 20 g rozijnen 2 el mayonaise 1 el citroensap 12 sneetjes volkorenbrood 1 appel (Granny Smith) 40 g zuivelspread naturel light 40 g ijsbergsla1. Hak de walnoten grof en rooster ze ... bekijk recept »

Kaas-selderijsoep met paprika

25 g boter 2 stengels bleekselderij (fijngesneden) 1 teentje knoflook (fijngesneden) 2 eetlepels bloem 600 ml groentebouillon (van 1 tablet) 150 g jonge kaas ((Goudse), geraspt) ½ pot geroosterde paprika (in ... bekijk recept »

Oosterse kippensoep met bleekselderij

100 g mihoen 2 el zonnebloemolie 250 g kipreepjes 1 struik bleekselderij 1 pakje kippensoep 1,5 l water 75 ml ketjap manis 1 snufje zout 1 snufje peper 1 garde1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in ee... bekijk recept »

Auberginestoofpotje met bleekselderij

1 ui (gesnipperd) 2 eetlepels olijfolie 2 aubergines (in blokjes van 2 cm) 1 stengel bleekselderij (in dunne plakjes) ½ zakje pijnboompitten (a 65 g) 1 blik gepelde tomaten ((400 g), uitgelekt) 2 eetlepels wi... bekijk recept »

Zomerbolognese

150 g bospeen 150 g bleekselderij 1 rode ui 500 g romaatjes 1 teen knoflook 200 g spekreepjes 1 tl gedroogde tijm 50 ml witte wijn 250 g spaghetti1. Schil de wortels en bleekselderij en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Sni... bekijk recept »

Romige bleekselderijgratin met ham

2 struiken bleekselderij 1 pakje schouderham 2 teentjes knoflook 1 flesje kookroom (250 ml) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 175 g gemalen belegen kaas1. Oven op 200 ºC voorverwarmen. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stu... bekijk recept »

Pagina 11 van 100