1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer1 zak aardappels (tafel) 1 struik bleekselderij 1 ui 2 tenen knoflook 4 sneetjes roggebrood (pak a 500 g) 75 g boter 1 schaal vegetarische worstjes (175 g) 2 eetlepels mosterd ½ groentebouillontablet1. Aardappelen ... bekijk recept »
5 el citroensap (flesje 115 ml) 4 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst) 2 tl Provençaalse kruidenmix (potje 11 g) 1 schaal kipfilet (380 g) 800 g aardappelen (iets kruimig (zak 3 kg), gewassen) 400 g handperen ... bekijk recept »
400 g spaghetti 2 tenen knoflook 1 ui 1 struik bleekselderij 1 blik gepelde tomaten (400 g) 12 gedroogde tomaten ( 3 el olie (potje 295 g)) 1 pak Quorn stukjes 2 tl suiker1. Spaghetti bereiden volgens aanwijzingen op verpakkin... bekijk recept »
6 bosuitjes 4 stengels bleekselderij 500 g Opperdoezer Ronde aardappelen 25 g boter 100 ml Martini Bianco (wijnschap) 1 liter kraanwater 3 kippenbouillontabletten 125 ml slagroom 50 g pancetta (Italiaans spek)1. Snijd de bos... bekijk recept »
300 g kipfilet 2 el olijfolie 1/2 struik bleekselderij 1 blik maïskorrels ((300 g), uitgelekt) 4 el mayonaise 75 g blauwaderkaas (verbrokkeld) 2 tomaten (in parten) 1 ciabatta (brood)1. Snijd de kip in schuine plakke... bekijk recept »
1 venkel 2 stengels bleekselderij 2 teentjes knoflook 1 dl droge witte wijn 1 pot visfond (380 ml) zout en peper 2-3 eetlepels Japanse sojasaus 1-2 eetlepels citroensap 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 1 Schots zalmhaasje ... bekijk recept »
2 el bloem 1000 g runderriblappen 2 uien 75 g boter 4 stengels bleekselderij 250 g winterpenen 2 tenen knoflook 330 ml bruin kasteelbier (flesje 330 ml) 500 ml kokend water 2 laurierblaadjes 1 runderbouillontablet 500 g aar... bekijk recept »
1 struik bleekselderij (500 g) 1 winterpeen (250 g) 1 ui (in dunne parten) 2 eetlepels olijfolie 300 g penne rigate (zak 500 g, pasta) 1 schaal zalmreepjes (250 g) 1 bakje verse roomkaas (met kruiden (125 g))... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 rode peper (zonder zaadjes en in reepjes) 1 teentje knoflook 1 grote rode paprika (in blokjes) 3 stengels bleekselderij (in boogjes) 1 blikje maiskorrels (150 g) 2 kippenbouillontabletten (verkrui... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 1 ui 2 eetlepels boter of margarine 2 eetlepels bloem ½ dl droge witte wijn 1 pot gevogeltefond (380 ml AH) 150 g stilton (kaas) 1 bekertje creme fraiche (125 ml) zout (versgemalen) peper1. Blee... bekijk recept »