1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer2 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 4 stengels bleekselderij (in dunne plakjes) 4 tenen knoflook (fijngesneden) 300 g gehakt half-om-half 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 1 teentje knoflook 5 dl droge witte wijn 4 zakjes gemalen belegen kaas (a 150 g) 2 eetlepels Dijonmosterd (pot) 1 stokbrood1. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 3 cm snijden. Knoflook pe... bekijk recept »
1 liter groentebouillon (van tablet) 100 g pandanrijst 1 dunne prei ((ca. 100 g), in smalle ringen) 1 theelepel limoenrasp 1 rode paprika (in reepjes) 1/2 struik bleekselderij (fijngesneden) 1 pak tofu naturel ((3... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 1 rode ui 1 teentje knoflook 4 takjes tijm 2 eetlepels olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 g) zout en versgemalen peper1. Bleekselderij schoonmaken en schuin in stukjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne... bekijk recept »
2 sneetjes volkorenbrood 2 sneetjes witbrood 2 braadworsten 1 ui 1 stengel bleekselderij 2 tl gedroogde rozemarijn 3 tl gedroogde salie 1 tl gedroogde tijm 100 g boter 1 mildzoete appel (bijv. golden delicious) 20 g platte pe... bekijk recept »
300 g schelpjespasta 1 bos bleekselderij 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 rode peper 4 gezouten ansjovisfilets in blik olijfolie om in te bakken 1 aubergine 2 roma tomaten 1 bos basilicum 400 g ka... bekijk recept »
1 schaal Toscaanse (braadworst (6 stuks, 300 g)) 1 struik bleekselderij (600 g) 3 el olijfolie 1 duopak krieltjes (700 g) 2 uien (in partjes) 1 pakje sugo (pastasaus basilicum (390 ml)) 75 g Hollandse (geiten... bekijk recept »
300 g spaghetti 1 ui 4 stengels bleekselderij 1 bakje champignons (250 g) 3 el olijfolie 1 schaaltje rundergehakt (ca. 500 g) 3 el worcestershire-sauce (flesje) 1 pakje soffritto (tomatensaus, 390 g)1. Spaghetti koke... bekijk recept »
4 grote aardappelen (zak 3 kg) 1 bleekselderij (in stukken van 5 cm) 4 appels 2 el mosterd 2 el suiker 6 takjes verse tijm (bakje 15 g) 1 schaal braadworst (4 stuks) 2 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. H... bekijk recept »
3 sjalotten 3 stengels bleekselderij 1 winterwortel 3 eetlepels zonnebloemolie 100 g risottorijst 1 zakje ossenstaartsoep (64 g) 1 bakje cherrytomaten (250 g) 200 g rosbief (plakjes, vleeswaren)1. Sjalotten pellen en snip... bekijk recept »