1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer800 g kippenbouten 3 l koud water 250 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 250 g prei 3 uien 2 blaadjes foelie (specerij, zakje 5 g) 3 el sojasaus 4 tl sambal oelek 125 g taugé 1 schuimspaan 1 schone keuken- of passeerdoek (zonder ... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 700 g aardappelschijfjes (voorgekookt) 1 pot verse pastasaus carbonara (225 g) 400 g pangasiusfilet 75 g geraspte belegen kaas1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stengels bleekselderij los van de strui... bekijk recept »
2 schaaltjes kipfilethaasjes (a ca. 300 g) 3 eetlepels scherpe mosterd 2 schaaltjes pofaardappels met yoghurtsaus (a 2 stuks, koelvak) ½ struik bleekselderij 25 g boter 1 zak witlof ((gesneden, 400 g) 2 appels ((b... bekijk recept »
4 fazantfilets 8 plakken katenspek 4 takjes tijm 30 g boter 2 stengels bleekselderij 200 g paddenstoelen voor de wok 1 el bloem 100 ml cream sherry 200 ml slagroom1. Omwikkel de fazantfilets elk met 2 plakjes spek. Ris de blaadjes van... bekijk recept »
1 ui 2 bleekselderij 2 worteltjes 2 el olijfolie 500 ml gezeefde tomaten 500 ml groentebouillon (van tablet) 8 blaadjes verse basilicum 4 volkoren soepstengels1. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in plakjes. ... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 3 el olie 1 schaal magere varkensreepjes (ca. 400 g) 2 uien (in halve ringen) 1/2 flesje wok essentials (chilli-garlic (a 240 ml)) 1 pakje eiernoedels (250 g) 100 g pinda's (ongezouten (zak ... bekijk recept »
4 grote kruimige aardappels 3 stengels bleekselderij 1 appel 1 zak eikenbladslamelange (100 g) 4 eetlepels honing-mosterddressing (fles a 270 ml) 1 bekertje zure room (125 ml) 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g) 1 scha... bekijk recept »
1 ui 3 tenen knoflook 2 el olijfolie 1 winterpeen 2 stengels bleekselderij 800 g tomatenblokjes (blik 400 g) 300 g speltpenne (pasta, pak 500 g, Dalla Costa) 100 g kappertjes 125 g mozzarella 15 g basilicum (bakje, al... bekijk recept »
1 pak spliterwten (500 g) 2 laurierblaadjes 3 stengels bleekselderij 1 kleine prei (in dunne ringen) 1 kleine winterwortel (in blokjes) 1 grote kruimig kokende aardappel (in blokjes) 2 zoete uien (gesnipperd) 20... bekijk recept »
600 g aubergine 1 ui 2 stengels bleekselderij 5 eetlepels olijfolie zout 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 eetlepels kappertjes 10 groene olijven zonder pit 2½ eetlepel witte-wijnazijn 1 eetlepel suiker (versgemalen) peper... bekijk recept »