1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer2 avocado's (rijpe) 3 eetlepels citroensap 50 g roquefort (kaas) 1 zak worteltjes (geschrapt (500 g)) stengels bleekselderij (geschild)1. Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met het citroensap en de roquefort. Breng... bekijk recept »
1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 2 eetlepels boter 4 haaskarbonades 4 stengels bleekselderij ½ bakje cherrytomaten (a 250 g) 200 g zachte geitenkaas 1 beker zuiveldressing mosterd-kruiden (150 ml) 1 zak gemengde i... bekijk recept »
1 ui 1 wortel 2 tenen knoflook 1 stengel bleekselderij 1 el olijfolie 250 g blonde linzen 1 liter groentebouillon (van tablet) 2 laurierblaadjes 1 kruidnagel 2 vastkokende aardappelen ½ citroen 1 runderrookworst 4 el pete... bekijk recept »
300 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 1 prei 3 laurierblaadjes 1 ui 1½ liter kraanwater 250 g knolselderij 3 tabletten groentebouillontabletten1. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de ... bekijk recept »
4 stengels bleekselderij 2 groene paprika's 3 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje varkensvleesreepjes (ca. 300 g) 1 doos Soft Taco Dinner (362 g) 100 g gewelde abrikozen (zakje à 200 g) 100 g gezouten cashewnoten (zak... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 2 eetlepels olie 1/2 pot olijven met piment (a 250 ml) 75 g Grana Padano (kaas stukje) 250 g tagliatelle al pomodoro (rode lintpasta) 1 bakje verse groene pesto (100 g) grofgemalen zwarte peper1.... bekijk recept »
100 g ui 100 g winterpeen 100 g bleekselderij 3 el olijfolie 300 g tartaar 2 kruidnagels 6 jeneverbessen 1 blik tomatenblokjes (400 ml) 150 ml droge witte wijn (Italiaans) 150 g spaghetti 2 el Parmezaanse kaas (gera... bekijk recept »
1 ui 250 g bleekselderij 250 g bospeen 300 g volkoren penne 2 el olijfolie 425 g pastasaus (pomodorini tradizonale) 150 g geraspte belegen kaas1. Snipper de ui, snijd bleekselderij in boogjes en de bospeen in plakjes. Kook de penne v... bekijk recept »
4 aubergines 1 ui 3 stengels bleekselderij 15 g basilicum (bakje à 15 g) 50 g kappertjes (potje à 100 g) 280 g Groene olijven bella cerignola (potje à 280 g) 50 ml milde olijfolie 70 g tomatenpuree (blikje à 70 g) ... bekijk recept »
500 g gekookte bieten 1 pot kippenbouillon (350 ml) 2 el gembersiroop (uit potje gember) 1 stengel bleekselderij (in boogjes) 10 sprietjes knoflookbieslook (in stukjes) 2 el sesamzaad (geroosterd)1. Bietjes ontvelle... bekijk recept »