1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer1 ui 350 g winterpeen 350 g bleekselderij 2 el olijfolie 175 g fijngehakt (Tivall) 520 g sugo piccante 300 g spaghettini 75 g gemalen belegen kaas1. Snipper de ui. Snijd de winterpeen in halve plakjes en de bleekselderij in boogjes... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 2 varkenshaasjes (ca. 500 g) 8 plakjes ontbijtspek 50 g zwarte olijven zonder pit 4 eetlepels boter zout en (versgemalen) witte peper1. Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden... bekijk recept »
1 rode ui 2 teentjes knoflook 4 stengels bleekselderij 1 winterpeen 4 roma tomaten olijfolie om in te bakken 200 g half om half gehakt 2 el tomatenpuree 2 tl gedroogde oregano 2 eieren 200 g geraspte kaas 4 wraps Verwarm de oven voor op 200 &or... bekijk recept »
600 g doorregen runderlappen 2 tl chilipoeder 50 g boter 2 tenen knoflook 4 stengels bleekselderij 300 g koolrapen (panklaar, zak) 1 vleesbouillontablet 330 ml Premium Pilsener 2 dl kraanwater 3 plakjes ontbijtkoek1. Laat de ru... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 2 eetlepels olijfolie 1 zak gesneden prei (300 g) ½ theelepel paprikapoeder 2 blikken kikkererwten (a 400 g) 1 pot basis voor groentesoep (400 ml) 200 g gerookte kipfiletreepjes1. Bleekselderij i... bekijk recept »
1 bleekselderij 2 sjalotten 100 g gerookte zalm 2 el olijfolie 300 g risottorijst 750 ml tuinkruidenbouillon (van tablet) 100 g verse roomkaas naturel1. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, houd het blad apart voor de garnering. ... bekijk recept »
1 ui 1 wortel 1 stengel bleekselderij 30 g boter 125 g magere spekreepjes 250 g mager rundergehakt 250 g half-om-halfgehakt 150 ml rode wijn 2 el tomatenpuree 400 g tomatenblokjes (blik) 1 blaadje laurierblaadje 1 mespunt s... bekijk recept »
1 rode ui 2 teentjes knoflook 250 g chorizo 1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika 5 stengels beekselderij 6 pruimtomaten 0.5 bosje bladpeterselie 1 el tomatenpuree olijfolie om in te ba... bekijk recept »
2 kg mosselen 6 stengels bleekselderij 2 sjalotten 1 teen knoflook 25 g gezouten boter 250 ml droge witte wijn 1 dikbuikstokbrood 200 ml crème fraîche 20 g platte peterselie (bakje 20 g)1. Gooi de mosselen weg die open blijven al... bekijk recept »
300 g snelkook zilvervliesrijst (pak 400 g) 1 struik bleekselderij (geschild) 50 g boter 2 x 2 ribkarbonades (2 schalen a 2 stuks) 2 uien (in ringen) 2 el bloem 350 ml volle melk 1 bekertje crème fraîche (125 ml... bekijk recept »