1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer700 g krieltjes 1 sinaasappel 2 el mayonaise 2 el crème fraîche 2 stengels bleekselderij 400 g gerookte makreelfilet1. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. 2. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de ... bekijk recept »
1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) 1 schaal Toscaanse worstjes (ca. 270 g) 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 5 stengels bleekselderij (in stukjes) 300 g winterpeen (in stukjes) 2 blikken tom... bekijk recept »
600 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 1½ liter kraanwater 250 g rode splitlinzen (zak 900 g, Valle del sole) 3 kippenbouillontabletten 6 el olijfolie 15 g koriander 250 g schelvisfilet 1 el za'atar (kruidenmelange, ... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 2 aubergines olijfolie om in te bakken 2 tl chilivlokken Aubergines Arabia• Verwarm de oven voor op 220 ºC.• Pel en snijd de knoflook fijn.• Snijd de aubergines in plakken van circa 1 centimeter dik en leg de plak... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 ui 1 bosje bospeen 5 stengels bleekselderij 1 prei 5 takjes bladselderij 200 ml witte wijn 30 g boter 250 g zeekraal 2 sjalotten olijfolie extra vergine 1 el witte wijnazijn 1... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 1 ui 1 bleekselderij 50 g boter 400 g risottorijst (pak a 500 g) 1 dl droge witte wijn 4 dl kruidenbouillon (van tablet) 1 pot tomatensaus (met mozzarella (260 g)) 2 zakjes paprika (rauwkost (a ... bekijk recept »
125 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 1 ui 2 tenen knoflook 2 sjalotten 50 g Parmezaanse kaas 2 el olijfolie 4 mergpijpjes (schaal à 2 stuks, afdeling vlees) 1½ liter kraanwater 50 g boter 300 g risottorijst (za... bekijk recept »
250 g winterpeen 250 g bleekselderij 2 el olijfolie 1 el witte-wijnazijn 1 pak tuinerwten (450 g, diepvries) 2 pakken gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, a 500 g) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1/2 bakje ver... bekijk recept »
800 g aardappelen (vastkokend) 4 stengels bleekselderij (in boogjes) 2 el mayonaise ½ bekertje crème fraîche (a 125 g) 2 tl scherpe mosterd (bijv. Dijon) 4 zoetzure augurken (in blokjes) 2 groene paprika's&nb... bekijk recept »
olijfolie om in te bakken 4 sneetjes donkerbruin brood 2 avocado’s 1 rode peper 5 takjes bleekselderij 200 g kikkererwten uit blik 250 g cherrytomaatjes 0.5 bosje peterselie 125 g veldsla 50 ml olijfolie... bekijk recept »