Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Gebakken schol met basilicumsaus

2 hele schollen, panklaar 30 g verse basilicum 1 eetlepel sherryazijn of witte wijnazijn 75 g Griekse yoghurt 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) zwarte peper, versgemalen ½ citroen 50 g bloem 40 g boter of vloeibare margarineDoe het basilicum ... bekijk recept »

Gebakken schol met Italiaanse tomatensaus

600 gram scholfilet 1 ui 1 teen knoflook 1 bakje kerstomaatjes 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels rode pesto 4 eetlepels bloem 1 eetlepel paprikapoeder zout en versgemalen peperPel en snipper de ui en de teen knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Verhit... bekijk recept »

Gebakken schol met mango en banaan

4 ontvelde schollen (à 250 gram) 1 rijpe mango 1 banaan 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel kerriepoeder 4 eetlepels bloem 2 eetlepels slaolie 25 gram boter 1 eetlepel fijngehakte peterselie of koriander zoutSchil de mango, snijd het vruchtvlees los van... bekijk recept »

Gebakken schol met rozijnensalsa

4 kant-en-klaar gebakken schollen (vers of diepvries) 100 gram rozijnen 1½ dl sinaasappelsap 1 theelepel tijm 1 theelepel sambal oelek 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Darégal) zout en peperVerwarm de oven voor op 200 °C. L... bekijk recept »

Gebakken schol met tomaat en olijven

600 g scholfilet 4 eetlepels bloem peper, versgemalen ½ theelepel paprikapoeder 3 eetlepels (olijf)olie 2 sjalotjes, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel balsamicoazijn of rode wijnazijn 200 ml gezeefde tomaten (pakje) 50 g groene olijv... bekijk recept »

Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus

2 hele schollen 1 eetlepel citroensap 4 eetlepels bloem 5 eetlepels olijfolie 250 gram kerstomaatjes 15 gram verse basilicum 1 teen knoflook 75 gram (Griekse) yoghurt 3 eetlepels mayonaise zout en versgemalen peperWrijf de schollen in met citroensap,... bekijk recept »

Gebakken schol met tropisch fruitsalsa

6 scholfilets (ongeveer 500 g) sap van een halve sinaasappel 1 bakje tropisch fruit (250 g) 1 bosuitje, in dunne ringetjes 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt 50 g bloem 3-4 eetlepels olieSnijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met z... bekijk recept »

Gegratineerde schol met dillemayonaise

4 ontvelde scholfilets (ca. 500 gram) 8 eetlepels mayonaise 1 teentje knoflook 2 eetlepels versgehakte dille 2 eetlepels citroensap 2 augurken 40 gram boter 2 sneetjes oud witbrood 75 gram belegen geraspte kaas zout en peperMeng voor de dillemayonais... bekijk recept »

Geroosterde schol op de barbecue

2 panklare schollen 2 tenen knoflook 1 eetlepel chilipoeder 2 eetlepels fijngehakte Provençaalse kruiden 2-3 eetlepels olijfolie zout en peperPers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden en de olijfoli... bekijk recept »

Krokant gebakken schol met bieslookdressing

4 panklare schollen 4 eetlepels bloem 2 eetlepels slaolie 25 gram boter 1 eetlepel citroensap + 4 partjes voor de garnering 1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Darégal) zoutSpoel de schollen af onder de koude kraan en dep ze dro... bekijk recept »

Pagina 7 van 18