Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Ovenschotel Met Schol, Courgette En Rosti

300 g scholfilet - 2 tl viskruiden met zout - 500 g courgette - 1 tl Italiaanse keukenkruiden - zout - peper - 300 g rosti - 1 dl koffieroom of slankroom Vis inwrijven met viskruiden. Courgette in plakjes snijden. Bestrooien met Italiaanse keukenkrui... bekijk recept »

schol, gebakken (basisrecept)

4 schollen 2 citroenen 4 el bloem 8 el olijfolie dille of dragon zout en peper naar eigen smaak Spoel de schollen onder stromend water goed schoon, dep droog met een schone theedoek of keukenpapier. Besprenkel met citroensap en eventueel met versgema... bekijk recept »

Ovenschotel met schol, courgette en rösti

400 g scholfilet 2 tl viskruiden met zout 500 g courgette 1 tl Italiaanse keukenkruiden zout peper 400 g rösti 1 dl koffieroom of slankroomOven voorverwarmen op 225° C. Vis inwrijven met viskruiden. Courgette in plakjes snijden. Bestrooien met Italia... bekijk recept »

Schol in pikante tomatensaus

4 hele scholfilets90 gram roomkaas1/2 theelepel oreganosnufje cayennepeperschijfje limoendille[color=blue:72efd70a29]**Voor de tomatensaus:[/color:72efd70a29]1 eetlepel olie1 kleine ui1 stengel selder1 Spaanse peper1/4 theelepel gemalen komijn1/4 the... bekijk recept »

gebakken schol met critroen

1 schol per persoon, snuifje zout, 5 eetlepels olijfolie, boter of margarine mag ook, wat melk, bloem (aardappelbloem bv) enkele schijfjes citroen om te garnerenMeestal zijn de vissen panklaar gemaakt door de visboer, let er op dat het buikvlies (do... bekijk recept »

Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus

Voor 2 personen: 2 hele schollen 1 eetlepel citroensap zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 5 eetlepels olijfolie 250 g kerstomaatjes aan een tros 15 g verse basilicum 1 teen knoflook 75 g (Griekse) yoghurt 3 eetlepels (halfvette) mayonaiseWrijf... bekijk recept »

Geroosterde schol op de barbecue

Voor 2 personen: 2 panklare schollen 2 tenen knoflook 1 eetlepel chilipoeder 2 eetlepels fijngehakte Provençaalse kruiden 2-3 eetlepels olijfolie zout, peperPers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden... bekijk recept »

Gestoofde schol met witte wijnsaus

2 dikke schollen schoongemaakt zout 1 eetlepel citroensap 1 ? deciliter droge witte wijn 1 ui, in ringen gesneden 4 peterseliestelen 6 peperkorrels, gekneusd ? laurierblad 2 eierdooiers 4 eetlepels (koffie)room 1 eetlepel fijngesneden bieslook- Spoel... bekijk recept »

Pladijs (schol)met bospaddestoelen

Voor 4 personen:[list] 2 pladijzen (schollen) (ongeveer 600 g) 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 350 g bospaddenstoelen 1 blik (385 g) tomaatblokjes peper, zout 1 citroen, in partjes enkele basilicumblaadjesZet de ovengrill aan. Snij de vi... bekijk recept »

Gebakken schol met amandelen en bloemkool

2 scholfilets zonder vel (van 1 schol) 350 g bloemkoolroosjes (dit is 1 zakje) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel boter 25 g blanke amandelen, grof gehakt 1 eetlepel krulpeterselie, grof gehakt Halveer de scholfilets in de lengte. Snijd van de bloemkoo... bekijk recept »

Pagina 6 van 18