172 recepten met schol
Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.300 gram scholfilets 2 theelepels chilipoeder 1 kleine venkel 1 rode ui 1 eetlepel geraspte sinaasappel of citroenschil 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries van Darégal) 3 eetlepels vermout of pastis zout en peperVerwarm de oven voor op ... bekijk recept »
4 ontvelde schollen (à 250 gram) 8 eetlepels olijfolie 1 ui 2 teentjes knoflook tomatenblokjes op sap (blik 400 gram) 2 eetlepels rode wijnazijn 2 eetlepels tomatenpuree 1 dl witte wijn 1½ dl visbouillon (van tablet) 100 gram zwarte olijven zonder pi... bekijk recept »
2 handsinaasappels 2 voorgekookte bietjes (pak à 4 stuks 1 rode ui 1 rode peper 1 zakje verse koriander (15 g) 2 limoenen 4 scholfilets 3 eetlepels zonnebloemolie zout peper 250 g notenrijst (lassie) 1 eetlepel bouillonpoeder Sinaasappel goed schoo... bekijk recept »
2 handsinaasappels 2 voorgekookte bietjes (pak à 4 stuks 1 rode ui 1 rode peper 1 zakje verse koriander (15 g) 2 limoenen 4 scholfilets 3 eetlepels zonnebloemolie zout peper 250 g notenrijst (lassie) 1 eetlepel bouillonpoeder Sinaasappel goed schoo... bekijk recept »
4 eetlepel(s) bloem 600 gm scholfilet 1 zout 1 peper 100 ml olie 1 portie druivendressing (zie recept; , onder sauzen) 1 keukenpapier Bereiden: Bloem op bord strooien. Scholfilets in lengte halveren, droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zou... bekijk recept »
4 kant-en-klaar gebakken schollen (v; ers of diepvries) 100 gm rozijnen 150 ml sinaasappelsap 1 theelepel(s) tijm 1 theelepel(s) sambal oelek 2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook (of uit de d; iepvries van darégal) 1 zout 1 peper Verwarm de oven voor ... bekijk recept »
4 panklare schollen 1 zout 4 eetlepel(s) bloem 2 eetlepel(s) slaolie 25 gm boter 1 eetlepel(s) citroensap + 4 partjes voor de gar; nering 1 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook (of uit de d; iepvries van darégal) Spoel de schollen af onder de koude kraa... bekijk recept »
4 scholfilets peper en zout 1/2 jonge prei in reepjes gesneden 1 dl visfond of bouillon 100 gram brie, zonder korst en in stukjes gesneden 100 gram geraspte jonge kaas 50 gram geraspte parmezaanse kaas 2 eetlepels fijngehakte kervel Verhit in een st... bekijk recept »
1 mooie schol p.p. schoongemaakt ( vel laten zitten! ) mengsel van peper, zout en bloem om te bestuiven 60 gram boter 1 dessertlepel kappertjes per vis het sap van een 1/2 citroen fijngeknipte peterselie , voor jus en extra voor garnering citroen... bekijk recept »
Garnalen Schol Kabeljauwfilet Ansjovisfilets Zalm Tong Mosselen vissaus suiker of honing fijngehakte bieslook 1 Spaanse peper (zonder zaadjes) geraspte ui gembersiroop kerriepoeder sambal oelek citroensap blokjes tomaat gehakte olijven kappertjes caj... bekijk recept »