Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Schol Met Meerkazensaus

4 scholfilets peper en zout 2 eetlepels olie De saus: 1 eetlepel olie 1/2 jonge prei in reepjes gesneden 1 dl visfond of bouillion 100 gram briezonder korst en in stukjes gesneden 100 gram geraspte jonge kaas 50 gram geraspte parmezaanse kaas Garneri... bekijk recept »

Schol Met Garnalen

200gr. schol125gr. garnalen200gr. creme fraiche1 ui1 rood pepertjeknoflookpeperolijfolie. De ui, knoflook en het pepertje fruiten in een beetje olijfolie. Vuur laag draaien. Creme fraiche en garnaaltjes erdoor roeren, scholfilets erop leggen en 10 mi... bekijk recept »

Schol In Pittige Tomatensaus

90 gram roomkaas1 theel. oreganosnufje cayennepeper4 hele scholfiletsschijfjes citroen en dille om te garneren. Voor de tomatensaus: 1 eetl. olie1 kleine ui gesnipperd1 stengel bleekselderij gehakt1 Spaanse peper van zaad ontdaan en gehakt 1/4 theel.... bekijk recept »

Schol Met Zomerprei

6 filets van verse scholsamen ca. 450 gram zout witte peper uit de molen 1 lange of 2 kortere niet al te dikke prei (en) 2 dl droge witte wijnzoals Pinot Blanc (Elzas) 2 dunne schijfjes van limoen of citroen 1 eetl. fijne Franse (Dijon)mosterd ... bekijk recept »

Schol In Pikante Tomatensaus.

90 g roomkaas? theel. oreganopoeder1 theel. cayennepeper4 hele scholfiletsschijfjes limoen en dille om te garneren 1 eetl. olie1kleine ui fijngehakt1stengel selderij in stukjes gehakt1 Spaanse peper zonder zaden en fijngehakt? van elk: gemalen komijn... bekijk recept »

Schol Uit De Magnetron

2 schollen2 paprika's1 gesneden uitje1 teentje knoflook geperst3 el hotpepper ketchup met water aangelengd (of andere pittige (s)ausverse korianderscheut sherry of witte wijn *De schone afgespoelde schollen in een schaal doen. *Ui, paprika en knof... bekijk recept »

Heerlijk Vis (schol) Gerecht. (slank)

2 scholfilets met vel van ongeveer 140 gram per stuk 1½ el olijfolie 1 vette teen knoflookin dunne plakjes gesneden. 1 grote preigewassen en in hele dunne reepjes gesneden. sap van 1 citroen plus 1 citroen in partjes gesneden. zout en versgemal... bekijk recept »

Ovenschotel Met Schol, Courgette En Rosti

300 g scholfilet - 2 tl viskruiden met zout - 500 g courgette - 1 tl Italiaanse keukenkruiden - zout - peper - 300 g rosti - 1 dl koffieroom of slankroom Vis inwrijven met viskruiden. Courgette in plakjes snijden. Bestrooien met Italiaanse keukenkrui... bekijk recept »

schol, gebakken (basisrecept)

4 schollen 2 citroenen 4 el bloem 8 el olijfolie dille of dragon zout en peper naar eigen smaak Spoel de schollen onder stromend water goed schoon, dep droog met een schone theedoek of keukenpapier. Besprenkel met citroensap en eventueel met versgema... bekijk recept »

Schol met paprika tricolore

4 panklare tongen (of tongscharren, wijtingen, pladijzen...)1 rode paprika1 gele paprika1 groene paprika4 lente-uien200 g doperwten (gedopt verse, of diepgevroren)20 cl lichte roomolijfolieboter1 takje tijm1 blaadje laurieruit de molen peperfijn zeez... bekijk recept »

Pagina 5 van 18