208 recepten met roodbaars
 Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.
 Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.bladpeterselie of verse koriander 1 l bouillon (water 2 blokjes) 3 dikke uien een snuifje kaneelpoeder 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 1 koffielepel gemalen komijn 3 eetlepels olijfolie peper en zout 150 g... bekijk recept »
1 ui 3 tomaten 500 g visfilets met vast vlees (roodbaars, etc.) 100 g Fairtrade Thaise rijst 200 g sperziebonen 2 teentjes knoflook 2 visbouillonblokjes 1 dopje saffraanpoeder 1 citroen peper en zout 1,25 l water1. Doe de olie in een stoofpan en frui... bekijk recept »
3 dikke tomaten 1 dikke ui gedroogde oregano en rozemarijn gemalen pili-pili 1 knoflookteen 4 eetlepels olijfolie 10 ontpitte zwarte olijven 3 paprika’s: 1 rode, 1 gele, 1 groene peper en zout 600 roodbaarsfilets1. Fruit de fijngesneden ui en paprika... bekijk recept »
1 bos bospeen 2 visbouillontabletten 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g) 1 duopak aardappelpartjes (700 g) 50 g boter 50 g bloem 3 eetlepels dijonmosterd (potje a 215 g) 1 bekertje crème fraîche (200 ml)1. Bosp... bekijk recept »
2 sjalotjes 200 g (wit)prei 200 g bleekselderij 200 g winterwortel 40 g boter of margarine 2 takjes tijm 1 laurierblaadje 1 pot visfond (380 ml) zout (versgemalen) peper 600 g roodbaarsfilet 2 dl koksroom1. Sjalotjes pellen... bekijk recept »
3 sjalotjes 2 eetlepels boter of margarine 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 250 g) 4 eetlepels bloem 2 bekertjes crème fraîche (a 125 ml) 4 eetlepels Zaanse mosterd (pot a 335 g) 2 zakken miniworteltjes (a 300 g) 4... bekijk recept »
12 schijfjes citroenen de zachte kern van 4 venkelknollen, fijngesneden dilletakjes 5 eetlepels fruitige olijfolie 2 eetlepels groene anijszaadjes 3 roodbaarzen volledig schoongemaakt en ontschubd schil van 1 onbehandelde citroen, fijngehakt zout 80 ... bekijk recept »
1 diep bord met bloem 2 eieren 500 g filet van roodbaars, pladijs of pangasius frituurolie 1 teentje knoflook 100 g kokosnootpoeder 2 lentje-uitjes 5 cl limoensap 1 eetlepel sojasaus 1 bosje verse koriander 5 cl zoete chilisaus zout en peper1. Klop ... bekijk recept »
150 g haricots verts (schoongemaakt) 1 sinaasappel 2 rode uien (in dunne ringen) 2 teentjes knoflook (in plakjes) 1 venkel (dun geschaafd) 4 takjes selderij (grofgeknipt) 6 zwarte olijven zonder pit (in plakj... bekijk recept »
2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g) 2 rode paprika's 3 eetlepels zonnebloemolie 1 zak Thaise groentemix (400 g) 2 zakjes oestersaus (a 100 g) 2 zakjes new noodles (eiermie, a 2 x 150 g) 1 zak kroepoek1. Roodbaars... bekijk recept »