208 recepten met roodbaars
Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 1 knoflookteen 4 eetlepels witte vermout 1 stukje verse gember 0,5 vetarm bouillonblokje 3 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel azij... bekijk recept »
8 sjalotten 4 teentjes knoflook 1 aubergine 1 prei 15 draadjes saffraan 2 takjes tijm 75 ml witte wijn 200 ml krachtige kippenbouillon 275 g kikkererwten 1 bosje bladpeterselie ’s Middags voorberei... bekijk recept »
2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g) 5 eetlepels zoete ketjap 1 pak gele rijst (met saffraan (325 g)) 2 komkommers 1 rode peper 3 bosuitjes 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels zonnebloemolie1. Roodbaars in 4 stukken verdel... bekijk recept »
0,5 venkel 500 g roodbaarsfilets 0,5 ui 1 teentje knoflook kruidentuiltje 4 aardappelen 250 g ricotta 50 g parmezaan 3 dl melk 50 g panko (Japans broodkruim) 25 g verse broodkruim 2 eetlepels boter 2 eetlepels olijfolie muskaatnoot peper zout1. Was ... bekijk recept »
2 citroenen 1 teen knoflook 4 takjes verse peterselie 4 roodbaarsfilets (of zeeduivelfilets (a 125-150 g)) zout en peper 1 ei (M) 6 eetlepels broodkruim (of paneermeel) 1 dl olijfolie1. Eén citroen uitpersen en sap in sch... bekijk recept »
750 g broccoli 500 g roodbaarsfilets 1 visbouillontablet 300 ml kraanwater 900 g aardappelschijfjes 275 ml tuinkruidensaus1. Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en snijd de steel in stukken. Snijd de roodbaars in 4 gelijke stukken e... bekijk recept »
3 bosuitjes 3 eetlepels olijfolie 2 schaaltjes roodbaarsfilet (vers a ca. 250 g) 2 bakjes cherrytomaten (a 250 g) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 250 g verse roomkaas gekleurde peperkorrels, gemalen 1 zak ijsbergsla&n... bekijk recept »
2 sinaasappels 1 limoen 1 teentje knoflook (gepeld) 4 roodbaarsfilets 1 gedroogd chilipepertje (verkruimeld) 1 rode ui (gesnipperd) 125 ml crème fraîche1. Een sinaasappel en limoen uitpersen. Knoflook boven sap uitpersen. V... bekijk recept »
800 g roodbaarsfilets 300 g miniwortelen 2 teentjes knoflook 5 tomaten 4 eetlepels zure room 20 g verse koriander 240 g kikkererwten (uit blik) 40 g rozijnen 1 eetlepel Marokkaanse kruiden 240 g couscous 1 eetlepel olijfolie 360 ml water peper en zou... bekijk recept »
3,5 sjalotte 1 stukje verse gember 4 eetlepels sojasaus 3 eetlepels witte vermout 1 snuifje Chinese 5-kruidenmengeling 1 eetlepel griessuiker 700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 3 eetlepels Chinese wokolie komk... bekijk recept »