208 recepten met roodbaars
Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.4 roodbaarsfilets 16 plakjes zachte chorizo 2 middelgrote courgettes 400 g gepelde tomaten in blokjes 250 g voorgekookte langkorrelrijst 1 ui 1 knoflookteen 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel Provençaalse kruiden peper en zout1. Bak de fijngehakte ui ... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets 2 tl citroensap 8 verse salieblaadjes 4 plakken Parmaham 1 el olijfolie1. Bestrijk de visfilets met citroensap en leg ze 10 min. in de koelkast. Ze worden zo lekker stevig. 2. Bestrooi de stukken vis met peper en leg 2 salie... bekijk recept »
3 eetlepels arachideolie 2 aubergines 1 afgestreken eetlepel blonde kandijsuiker 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 2 eetlepels fish sauce 2 eetlepels gehakte koriander 0,5 koffielepel gemalen gember 1 teentje... bekijk recept »
2 citroenen 500 g heel verse roodbaarsfilets 0,5 bosje koriander 3 limoenen 5 cl olijfolie 12 ontpitte zwarte olijven peper en zout 2 rijpe avocado's 1 rode ui tabasco 3 tomaten1. Zorg dat er geen graten meer zijn in de filets. 2. Snij de filets in ... bekijk recept »
2 sjalotjes 1 teentje knoflook 1 rode peper 2 bosuitjes 1 stengel sereh 1 dunne prei 1 kleine winterwortel ½ kippenbouillontablet 450 g roodbaarsfilet 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels vissaus1. Sjalotjes pel... bekijk recept »
1 afgestreken koffielepel paprikapoeder 1 citroen 400 g Delhaize linguine 8 diepgevroren grote tijgergarnalen (500 g) fijngesneden bladpeterselie 250 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 250 g gepelde tomaten in blo... bekijk recept »
20 cl citroensap 3 fijngehakte jonge uitjes 2 teentjes fijngehakte knoflook 1 bosje fijngehakte verse koriander 4 grote bladeren icebergsla 2 in fijne ringen gensneden uien 20 cl limoensap limoensap van een halve limoen 1 eetlepel olijfolie 2 ontpitt... bekijk recept »
400 g witte asperges zout 2 pakjes roodbaarsfilets (a ca. 185 g) peper 3½ eetlepels olijfolie 4 takjes peterselie 1 eetlepel kappertjes ½ citroen1. Asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en ho... bekijk recept »
600 g roodbaarsfilets 1 Chinese kool 100 g gerookte spekblokjes 5 cl witte wijn 250 g basmatirijst 2 eetlepels olijfolie 0,5 eetlepel gedroogde tijm 1 laurierblad 40 cl water 1 vetarm bouillonblokje peper en zout1. Snij de kool in de lengte in twee e... bekijk recept »
1 bord bloem 1 bord paneermeel 4 broodjes naar keuze (pistolets, ciabattina, enz) 1 citroen 1 dik ei 1 eetlepel fijngehakte peterselie 400 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) frituurolie 1 hardgekookt ei 1 eetlepel... bekijk recept »