208 recepten met roodbaars
Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.1 koffielepel gedroogde provençaalse kruiden 1 gele paprika het sap van 3 citroenen 3 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 50 g ontpitte zwarte olijven peper 2 romatomaten 4 roodbaarsfilets (/-600g in totaal) 1 venkelknol zout1. Laat de roodbaarsf... bekijk recept »
3 middelgrote uien 1 el bloem 1 el kerrie ‘s Middags voorbereiden Kerrie-uitjesVerwarm de oven voor op 175 °C.Verpak de uien met schil, elk apart, luchtig in aluminiumfolie. Pof ze in circa 50-60 minuten (afhankelijk van de groot... bekijk recept »
8 dilletakjes 500 g filets van witte vis (roodbaars, enz.) gemalen komijn (facultatief) 140 g gerookte zalm 8 eetlepels verse room 500 g voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Maak de zuurkool los... bekijk recept »
2 rode paprika's 1 rode ui 4 eetlepels olijfolie 2 romatomaten 1 zakje verse koriander (15 g) 4 roodbaarsfilets (a ca. 125 g) 1 theelepel sambal brandal zout1. Grill voorverwarmen. Paprika's wassen, schoonmaken en in kleine bl... bekijk recept »
600 g visfilet naar keuze: roodbaars, kabeljauw, enz. 1 rode paprika 150 g sojascheuten 1 dikke wortel 0,5 bundel lente-uitjes 1 stuk gember 4 eetlepels witte vermout 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels arachideolie 2 eetlepels geroosterde sesamolie pep... bekijk recept »
1 pak roerbakmie (300 g) 1 rode paprika 1 schaaltje roodbaarsfilet (ca. 200 g) 1 bakje surimiflakes (125 g) 4 eetlepels zonnebloemolie 1 zak Chinese roerbakmix (400 g) 1 pak mix voor roerbakmie (60 g)1. Mie bereid... bekijk recept »
2 zakjes Risotto alla Milanese (saffraanrisotto, a 165 g) 6 tomaten (in dikke plakken) 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 50 g zwarte olijven zonder pit (fijngehakt) 4 eetlepels olijfolie 2 maal 200 g roodbaarsfilet 1 ee... bekijk recept »
1 kilo aardappels (vastkokend) 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g) 2 tomaten 1 zakje verse bieslook (25 g) 2 bekertjes Griekse yoghurt (a 150 ml) 1½ zak sperziebonen gebroken (a 500 g)1. Aardappels schillen, h... bekijk recept »
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g) fijngesneden bladpeterselie of koriander 400 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 125 g gezouten en geroosterde pindanoten 2 teentjes knoflook 40 cl kokosmelk 1 limoen 3 eet... bekijk recept »
bloem 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 3 eetlepels fish sauce frituurolie 1 afgestreken koffielepel gemalen zwarte peper 3 kleine rode chilipeper 2 knoflooktenen 1 bussel koriander 3 eetlepels limoensap pepe... bekijk recept »