Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Confituur van aardbei en rabarber

500 g rabarber500 g aardbeien1 kg geleisuiker1. Verwijder de bladeren van de rabarber. Spoel de stengels en snij ze in stukken van ongeveer 3 cm. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. 2. Meng de rabarber met de aardbeien en de geleisuiker. La... bekijk recept »

Zalmfilet met gekonfijte rabarber en koolrabi

4 sprietjes spaghetti (gefrituurd)4 stukken zalmfilet (125 g per persoon)50 g eendenlever (crème daarvan)3 koolrabi2 stengels rabarber0.25 vanillepeul100 g suikerrode wijnazijn1 dl water5 dl kippenbouillonolijfolieklaver (rode)4 blaadjes zuring4 blaa... bekijk recept »

Snelle taart met rabarber

1 pakje bladerdeeg3 appels3 stengels rabarber1 ei1 kopje bloem1 kopje melk1 kopje suiker1 zakje vanillesuiker1. Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter een taartvorm. Rol het bladerdeeg uit en leg het erin.  2. Schil de appels en snij ze in b... bekijk recept »

Gratin van rabarber en aardbeien

500 g aardbeien (gehalveerd)500 g rabarber (in stukken)6 eieren5 dl melk2 el rum1.5 dl roomboter25 g extra fijne suiker50 g poedersuiker125 g kristalsuiker1 vanillestokje (gespleten)1. Verwijder de vezelige schil van de rabarber. Snij de stengels in ... bekijk recept »

Rabarber-appelcrumble

300 g rabarber2 appels100 g amandelen (gehakt)50 g paneermeel75 g boter ( wat extra)20 g honing1 el citroensap60 g suiker0.5 kl kaneelpoeder1. Vet vier ovenschaaltjes in met boter. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Schil de appels, snij ze in vieren ... bekijk recept »

Rabarber-abrikozenchutney

700 g rabarber200 g abrikozen (gedroogd)2 uien (zoet)1 stuk verse gember1 rode chilipeper100 ml ciderazijn80 g rietsuikerversgemalen peperfijn zeezout1. Schil de rabarberstengels, snij ze in stukjes van 3 cm. Snij de abrikozen in reepjes. Pel de uien... bekijk recept »

Kaastaart met aardbei en rabarber

500 g aardbeien200 g rabarber250 g volkorenkoekjes120 g boter500 g verse kaas250 ml room10 el suiker2 zakjes vanillesuiker16 g gelatine2 citroenen0.5 limoen100 ml water1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier. Verkru... bekijk recept »

Geitenkaastaartje met rabarber-aardbeicompote

200 g rabarber200 g aardbeien2 el boter100 ml witte wijn2 el honing1 laurierblaadje2 kl verse tijm1 ei4 bladerdeeg (vierkante plakjes)1 rol geitenkaaspeperzout1. Maak de rabarber schoon, snij in schuine stukken. Maak de aardbeien schoon, snij ze in n... bekijk recept »

Sorbetijs rabarber-druiven

1. Snijd 500 gram schoongemaakte rabarberstengels in stukjes. Kook de rabarber met 100 ml rodedruivensap en 125 gram suiker 10-12 minuten. Laat wat afkoelen. Pureer de rabarber met het kookvocht en meng er 50 ml honing door. Vul de vormpjes en vries ... bekijk recept »

Rabarber-bessenpotjes met meringue

500 gram rabarber, in stukjes van 2-3 cm2 eetlepels honing125 gram blauwe bessenbasisrecept meringue (zoek 'basisrecept meringue' op website)4 ovenvaste potjes(spuitzak)1. Kook de rabarber met de honing en een klein scheutje water zachtjes 5-... bekijk recept »

Pagina 9 van 28