Recepten met melk

1000 recepten met melk

Melk

Melk

Mandarijntjesflan

2 mandarijnen120 ml sinaasappelsap2 el citroensap200 ml melk4 el gesmolten boter2 eidooiers0.5 vanillestokje5 g gelatine60 g suiker1 zakje vanillesuiker75 g Petit beurre van LU1. Week de gelatine in koud water. Pel de mandarijntjes en verdeel ze in p... bekijk recept »

Appelsoufflé

4 appels100 ml appelsapkaneelpoeder1 vanillestokje350 ml volle melk40 g boter ( wat extra)40 g bloem75 g fijne suiker4 eierenpoedersuiker1. Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snij in stukjes, kook ze in een bodempke appelsap tot moes. Pureer de... bekijk recept »

Gegratineerde bloemkool (2)

1 bloemkool (grote)1 l volle melk1 ui (gehalveerd)2 kruidnagels1 blaadje laurier30 g boter30 g bloem2 kl mosterd (grove)150 g geraspt kaas (bv. emmentaler of gruyère)peperzout1. Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en kook ze 2 minute... bekijk recept »

Feuilleté met groenten

250 g bladerdeeg1 eidooier2 el melk400 g wortelen1 minibloemkool1 broccoli100 g asperges (diepvries)40 g boter40 g bloem400 ml melknootmuskaatversgemalen peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het bladerdeeg in acht gelijke stukken.... bekijk recept »

Puddingtaartjes met bladerdeeg

1 vel bladerdeeg (kant-en-klaar)500 ml melk40 g bloem250 g poedersuiker1 ei4 eidooiers1 vanillestokje3 el citroensapzout1. Verwarm de oven voor op 210°C. 2. Doe de melk in een pannetje. Snij het vanillestokje open en schraap het merg bij de melk.... bekijk recept »

Zachte chocolademoelleux

2 eieren1 eidooier60 g suiker (voor de moelleux)125 g boter125 g pure chocolade20 g bloem500 ml melk1 vanillestokje6 eidooiers (voor de vanillesaus)150 g suiker250 g room1. Maak eerst de vanillesaus. Breng in een pan de melk aan de kook met het openg... bekijk recept »

Wentelteefjes met appel en passievrucht

250 ml melk1 vanillestokje3 eieren125 g poedersuiker ( wat extra)250 ml room250 g briochebrood (in dikke sneden)2 appels (in partjes)20 g boter20 g rietsuiker4 el fruitsap (passievruchten)4 passievruchten1. Snij het vanillestokje open. 2. Verwarm de ... bekijk recept »

Kersentaart

5 dl halfvolle melk10 g verse gist240 g tarwebloem30 g suikerzout50 g bakboter60 g suiker2 eidooiers1 vanillestokje2 eieren250 g kersen (ontpit)3 el bessenconfituur1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Vermeng melk, 1 ei en gist al roerend met elk... bekijk recept »

Karamelcrème met amandel

2 eieren4 eidooiers5 dl melk0.5 dl water1 vanillestokje175 g suiker30 g amandelschilfers (voor de afwerking)1. Verwarm de oven voor op 175 à 180° C. 2. Doe voor de karamel het water en 100 g suiker in een pannetje en laat op een zacht vuur... bekijk recept »

Suiker-krentenbrood

1 ei2.5 dl melk8 el lauw waterboter (voor de vorm)125 g boter (voor het suikermengsel)60 g boter11 g instant gistbloem (voor de vorm)500 g bloem150 g rozijnen100 g extra fijne suiker100 g kandijsuiker (voor het suikermengsel)1. Los de gist op in het ... bekijk recept »

Pagina 88 van 100