1000 recepten met melk
5 eieren5 dl volle melkkaramelsaus1 vanillestokje150 g fijne suikerzout1. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Strooi er de helft van de suiker bij en blijf kloppen tot het schuim glanst. 2. Verwarm de melk met het gespleten vanillestok... bekijk recept »
0 Petit beurre van LU (of andere koekjes)275 g suiker1 vanillestokje2 eieren2 eidooier4 dl melkolie50 ml water1. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het bij de melk. Breng de melk aan de kook. 2. Klop de eieren en de eido... bekijk recept »
1 borrelglaasje kirsch4 eidooiers7 eiwitten50 g bloem2 el fijne suikerpoedersuiker (wat om af te werken)2 dl melk20 g boter ( extra voor de vormpjes)1. Verwarm de oven voor op 190 °C. 2. Kwast of wrijf zes soufflévormpjes in met boter en b... bekijk recept »
0 kruimeldeeg (kant-en-klaar)1 onbehandelde limoen (sap en zeste)1 citroen (geperst)6 eidooiers1 l melk125 g vloeiende bloembloemboter150 g fijne suiker1. Bestrijk 4 vormpjes met boter, bestuif ze met bloem en zet ze in de koelkast. 2. Verwarm d... bekijk recept »
500 ml volle melk (voor de vanillecrème)6 eieren (voor de vanille crème)1 stokje vanillestokje (voor de vanille crème)100 g poedersuiker (voor de vanille crème)4 blaadjes gelatine (voor de vanille crème)100 g suiker (voor de karamel)40 g hoeveboter (... bekijk recept »
200 g dadels (gedroogd, zonder pit)220 g boter220 g kristalsuiker4 eieren220 g bloem (gezeefd)1 kl bakpoeder1 blikje gecondenseerde melk80 g roomboter (op kamertemperatuur)175 g poedersuiker60 ml melk1. Maak de dulce de leche de dag op voorhand. Verw... bekijk recept »
1 groene appel3 vellen filodeeg1 kl citroensapgesmolten boter1 el amandelpoeder2 el suiker1 snuifje kaneelpoeder1 ei1 el vanillepuddingpoeder1 el vanillesuiker300 ml melk1. Klop voor de pudding het ei los met de suiker. Los het puddingpoeder op in ee... bekijk recept »
500 g bloem21 g verse gist (0.5 blokje)195 g suiker180 ml melk (lauwe)220 g boter3 eidooiers1 eimespuntje citroenschil (geraspt)300 g maanzaad250 ml melksnuifje kaneel75 g gesmolten boter120 g poedersuikergouden suikerparels1. Maak eerst het deeg. Do... bekijk recept »
175 g pure chocolade305 g boter150 g suiker3 eieren350 g bloem1 zakje bakpoeder2 el cacaopoedersnuifje kaneelsnuifje kardemompoedersnuifje kruidnagelpoeder400 ml melk25 g chocoladepudding (poeder)2 el suiker60 g poedersuikerchocoladekrullencranberry'... bekijk recept »
100 ml melk3 eidooiers5 gelatine (blaadjes)500 g plattekaas350 g room25 g cacaopoeder80 g suiker (50g voor crème anglaise en 30g voor mousse)1. Week de gelatineblaadjes 5 tot 10 minuten in ijskoud water. 2. Kook de melk met 2/3 van de suiker en klop ... bekijk recept »