1000 recepten met melk
1 rijpe mango 3 eieren 0,5 l melk 300 g oud brood (brood, sandwichen, pistolets, koffiekoeken,...) 100 g hazelnoten 150 g suiker kaneel bloemsuiker1. Breek het brood in stukken. Voeg ook zeker de korsten toe (hoe harder het brood, hoe beter de br... bekijk recept »
1/2 l volle melk plus extra scheutje voor de pudding 75 gr fijne basterdsuiker 50 gr vanillepudding ( imperial ) 500 gr ananas stukjes uit blik of vers 5 el ananassap 2 el gran marnier 2 el elixir d'anvers 250 gr slagroom , opgeklopt 1 el poedersui... bekijk recept »
2 l melk 6 eieren 3 tassen rietsuiker 2 pakken ronde beschuiten 1 potje kandijsiroop 11 sneden peperkoek Puddingpoeder (voor 1 l melk) Kaneel Snuifje zout1. Verwarm de oven op 210°2. Verbrijzel de beschuiten3. Maak pudding met 1 l melk en het vanil... bekijk recept »
300 g (oud) brood 0.5 l halfvolle melk 4 eieren 100 g kristalsuiker 100 g bruine suiker beetje bakboter1. Voeg alle suiker bij de melk en warm deze op. De melk moet niet koken, van zodra de suiker is opgelost mag je de pot van het vuur nemen.2. Ver... bekijk recept »
l 0.5 melk gram 13 gist 2 eieren gram 10 suiker snuifje zout gram 250 bloem gram 85 gesmolten boter 1. verwarm de melk tot 40 graden2. voeg de melk in een kom en klop los met de eieren en de gist3. roer suiker en zout onder de melk4. doe de bloem i... bekijk recept »
Voor de mousse: 4 eierdooiers 60 g bloemsuiker 2 dl melk 150 g fondant chocolade 150 g witte chocolade 6 g gelatine 1/2 l room Voor de vanillesaus: 2 eierdooiers 40 g suiker 3 dl melk 1 dl room 1/2 vanillestokje1. Mousse van fondant chocolade:2. 2 ei... bekijk recept »
1.5 dl melk 1 grote reep pure chocolade(zwarte dus) 6 klontjes suiker 1 beetje boter1. Doe de melk, de chocolade en de suiker in een pannetje en warm het geheel zachtjes op onder voortdurend roeren. Niet te warm zodat de melk niet gaat koken. Doe dit... bekijk recept »
220 gr creme anglaise(maak je zelf of koop je zo) 270 gr room 200 gr chocolade van min 53% cacao 100 gr melk en idem room voor de creme anglaise 2 st eidooiers en 20 gr suiker voor de creme anglaise1. Doe de melk en room samen in een pan en breng aan... bekijk recept »
100 gram chocolade (melk of fondant) 1/4 kg margarine (Planta : voor de smaak !) 1 doosje gecondenseerde gesuikerde melk1. De chocolade laten smelten. De margarine er goed ondermengen tot een homogene massa. De gecondenseerde gesuikerde melk er heel... bekijk recept »
150 gr melk 125 gr pure chocolade 1. De melk opwarmen.2. De chocolade in stukjes breken.3. De kokende melk op de chocolade gieten en die volledig laten smelten.4. Laten afkoelen.5. De room toevoegen en in een sifon bewaren. bekijk recept »