1000 recepten met melk
40 g boter40 g bloem150 ml melk (Melkan)100 ml kookroomzoutversgemalen peper1 theel. citroensap8 eetl. paneermeel2 eieren, losgeklopt2 eetl. watervloeibaar frituurvet1. Volg de basisbereiding van de ragout, maar neem 30 gram boter en 30 gram blo... bekijk recept »
100 ml melk (Melkan)40 g witte chocolade, in stukjes100 ml koffiekaneelpoeder of cacaopoeder1. Verwarm de melk en los hierin al kloppend de chocoladestukjes op. Klop goed schuimig. Schenk de koffie in. Verdeel daarover de melk met schuim en bestrooi ... bekijk recept »
10 blaadjes gelatine (20 gram)1/2 l volle melk (Melkan)1 vanillestokje, opengesneden of 2 zakjes vanillesuiker75 g suiker1/2 l slagroom (Melkan)1 potje cranberrycompote100 ml sinaasappelsap1/2 theel. kaneelpoederpuddingvorm (inhoud 1 l)1.... bekijk recept »
600 ml volle melk (Melkan)1 steranijs75 g witte chocolade, in stukjes200 ml slagroom (Melkan)2 zakjes vanillesuiker1. Verwarm de melk en de steranijs 10 minuten in een pan met een dikke bodem. Zorg ervoor dat de melk niet kookt. Haal de steranijs uit... bekijk recept »
1,2 kg bloemige aardappelen 1/8 l melk 20 gr hoeveboter 150 gr room 4 el graanmosterd 6 à 8 takjes dragon snuifje nootmuskaat zout1. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook ze gaar in gezouten water.2. Laat op het vuur de melk warm word... bekijk recept »
1 kilo aardappelen 1 TL zeezout 175 ML melk 75 GR goede boter 1 EL mosterd van Dijon 5 EL mascarpone 3 bosjes lenteuitjes in ringetjes1. Kook de aardappelen in de schil in een bodempje water met zout in 25 minuten gaar. Verwarm de melk op een zach... bekijk recept »
12 grote aardappelen 400 gram spekblokjes 600 cl melk 1 krop sla 1. - Kook de aardappelen gaar.2. - Bak de spekblokjes lichtjes aan in een steelpan3. - Overgiet de spekblokjes met de melk en breng aan de kook4. - Schik in een diep bord (spaghettibo... bekijk recept »
125 gram wortelen 125 gram aardappelen 1 teentje look 1 blaadje laurier 1 blaadje tijm 1 ajuin boter muskaatnoot melk1. Eerst maak je de ajuin schoon en snij hem in zeer fijne stukken. 2. Maak daarna de wortels schoon en snij deze in grote stukken. 3... bekijk recept »
1 kg aardappelen 0.5 l room 0.5 l melk peper zout 1 teen look 1. •Neem een pan en doe er de melk en room in, kruid met peper & zout en laat even opkoken2. •Snijd de look fijn en doe hem bij de melk/room3. •Neem een mandoline en snijd de aardapp... bekijk recept »
2,500 kg aardappel 0,300 l melk 0,150 kg boter Peper Zout Nootmuskaat 1. Natuuraardappelen bereiden.2. Door een roerzeef zeven.3. Melk aan de kook brengen.4. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.5. Boter toevoegen.6. De aardappelen m.b.v... bekijk recept »