1000 recepten met melk
4 eidooiers65 g suiker4 dl volle melk0.5 vanillestokje1. Klop de eierdooiers op met de suiker tot een witte, schuimende massa. Kook de melk met het vanillestokje. 2. Roer de melk door de eierdooiers, zeef en laat zachtjes indikken zonder koken. 3. Le... bekijk recept »
6 eieren375 g tarwebloem190 g bakboter50 g suiker30 g verse gist0.35 dl halfvolle melkzout1. Zeef de bloem op het werkblad. Klop de eieren los. 2. Doe de melk in een pan en zet de pan op een laag vuur tot de melk lauw is. 3. Voeg de gist, suiker en e... bekijk recept »
0.5 citroen1 groene appel3 stronkjes witloof (uit volle grond)40 g oploschicorei310 g griessuiker (waarvan 30 voor het witloof en 30 voor de saus)mespuntje kaneel10 eidooiers10 g boter1 l melk1. Maak eerst het roomijs. Breng de melk aan de kook ... bekijk recept »
60 gr pitloze rozijnen7 blaadjes gelantine1/2 l volle melk1 zakje vanillesuiker2 eidooiers3-4 el kersenlikeur (marasquin)30 gr gele, rode en groene gekonfijte kersen(bigarreaux)50 gr lange vingers2 plakken cake van 1 cm dikte2,5 dl room- Zet de rozij... bekijk recept »
6 dl Melk 8 st eidooier 150 gr suiker 1 vanillestokjeVoor de saus de melk met de helft van de suiker en het opengesneden vanillestokje langzaam aan de kook brengen De eidooiers met de rest van de suiker in de keukenmachine creme-achtig en wit kloppen... bekijk recept »
400 gram kristalsuiker1 dl water1/2 l melk4 eierdooiers 3 eieren10 kleine koffiekoppen of vorm met inhoud van ca. 1 dl [color=blue:76e09ca5f1]**Voor de garnering:[/color:76e09ca5f1]vruchten2 1/2 dl slagroom2 el kristalsuikerKaramel: - Maak in een p... bekijk recept »
Voor een broodblik van 27 cm: 500 gram bloem 30 gram gist 100 gram gesmolten boter 1 ei 3 dl lauwe melk geraspte schil van 1/2 citroen snufje saffraan iets kaneel 10 gram zout 600 gram krenten en rozijnen 100 gram gesnipperde sukadeDoe de bloem in ee... bekijk recept »
1 kilo zelfrijzende bloem 800 gram suiker 500 gram boter 8 eieren 0,5 liter melkdoe de bloem en de suiker in de beslagkom en roer het een beetje door elkaar klop de eieren losin een bakje smelt de boter voorzichtig in de pan en doe er dan de melk bij... bekijk recept »
60 g boter (roomboter) 2 eieren 200 g bloem (tarwebloem) 150 g suiker 0.3 dl melk (halfvol) 100 g boter (roomboter) 150 g amandelschilfers 0.2 dl melk (halfvol) 100 g suikerDe eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen met de bloem, ... bekijk recept »
60 g boter (roomboter) 2 eieren 200 g bloem (tarwebloem) 150 g suiker 0.3 dl melk (halfvol) 100 g boter (roomboter) 150 g amandelschilfers 0.2 dl melk (halfvol) 100 g suikerBereiding: De eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen me... bekijk recept »